‘De juf vindt het vervelend dat ik mijn kind limonade meegeef naar school’

28.05.2024 16:48

‘Van die lastige kwesties als moeder: mijn kleuter van vijf jaar drinkt absoluut geen water. Ze vertikt het. Verder eet ze netjes alles op en natuurlijk letten we op de gezonde voeding. Maar ik geef haar wel gewoon limonade mee naar school, omdat ze anders stikt van de dorst. En de juf vindt daar wat van.

Laatst kwam ze naar me toe en zei ze dat ze het een beetje vervelend vond, die limonade mee naar school. Dit omdat het ongelijkheid oplevert tussen de kinderen. De meesten krijgen geen limo mee, natuurlijk. In principe is de basisregel op school dat ze alleen maar water in een beker mee mogen. En iedereen houdt zich daar netjes aan. Ik begrijp het en ik overtreed ook niet graag die regels, maar wat moet ik dan? Mijn dochter drinkt geen water en dan komt ze met vreselijke dorst thuis. We hebben al van alles geprobeerd, om haar aan het water te krijgen, maar ze weigert. En limonade drinkt ze wel. Dus ik maak er zelf maar niet zo’n probleem van, uiteindelijk gaat ze heus wel wat anders drinken dan alleen limo.

Limonade mee naar school

Het is ook harstikke verdund, dus in principe is het praktisch water, met een mini-beetje een zoeter smaakje. Nou, als dat het ergste is? Er zijn ook genoeg kinderen in de klas die boterhammen met chocopasta of speculoos meekrijgen, en daar zeg ik toch ook niets van? Dat krijgt ze niet, hoor. Ze eet netjes fruit en bruine boterhammen met hartig beleg. Alleen die limonade, daar kom ik niet vanaf. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje zeuren van de juf, dat ze daar nu een punt van maakt. Ik snap dat je iedereen gelijk moet trekken, maar kom op, er zijn ergere dingen, lijkt me? Ik zie in ieder geval geen oplossing, dus ik ga gewoon door met haar beker zo vullen zoals wij denken dat het beste is voor haar. Uitdrogen lijkt me ook niet wat de juf wil, toch?’