Je verschoont gemiddeld 2.490 poepluiers voordat je kind zindelijk is

08.02.2022 08:11

Luiers verschonen: de een vindt het een gedoe, de ander doet het met haar ogen dicht. Maar ja, die poepluiers… 

Die zijn als baby nog wel schattig. Een beetje gele smurrie, het stelt nog niet veel voor. Sommige baby’s poepen drie keer per dag, sommige baby’s maar een keer per twee dagen. Maar als je kindje groter wordt,een dreumes en daarna een peuter, komt er steeds meer poep bij kijken.

Tel maar op

Als in: het wordt echte grotemensenpoep, die je staat te verschonen. En dan kun je vast niet wachten tot je peuter of kleuter zindelijk is. Je verschoont in het eerste jaar gemiddeld 3 poepluiers per dag. Dat zijn er in een jaar 1.095, dus. Soms wat minder, soms wat meer. In het tweede jaar zijn dat er gemiddeld 2 per dag: maar nogmaals, dat verschilt ook veel per kind. Je zit dan voor de eerste twee jaar op 1.825 poepluiers.

Maar meestal zijn kinderen pas rond hun derde verjaardag – of zelfs nog wat later – zindelijk. In het derde jaar zul je ook kunnen uitgaan van 1 of 2 kakluiers per dag. Een gemiddelde van die 1,5 luier per dag vol met kak die je nog mag verschonen dan, en je komt uit op 2.490 poepluiers tot hun derde jaar. Natuurlijk worden ze ook wel eens op de opvang verschoont, maar al met al zijn dit de poepies die mama en papa mogen oplossen, zeg maar.

En stel, je kind is pas rond zijn of haar vierde verjaardag zindelijk? Dan heb je zo 3.285 poepluiers verschoond als moeder. Joehoe. Je doet het super, mama. Want nee, dit kun je niet weten van tevoren. En een erg leuk klusje is het niet… Toch doe je het allemaal hè, uit liefde voor je kleintje.