Je mag van de wetenschap 25 koppen koffie drinken per dag

09.11.2019 10:35

Dol op die bak pleur en anders niet vooruit te branden? Blijf maar schenken, wat het kan geen kwaad. Sterker nog: het is prima voor je.

Koffie mag je volgens een nieuw onderzoek zelfs níet met mate drinken. Tot aan 25 koppen zwart goud per dag zou niet slecht voor je gezondheid zijn. Lang werd gedacht dat de cafeïne schadelijk zou zijn voor het hart, maar die gedachte is nu aan de kant geschoven. Tot aan vier koppen per dag zou juist goed zijn voor je lever.

Aan het nieuwe onderzoek deden 8.000 mensen mee. De een dronk maar weinig koffie, de ander zo zes koppen op een dag. Wat blijkt? Voor je gezondheid maakt het niets uit. Je kunt dus lekker veel drinken als je maar niet wakker wordt vandaag. Onderzoeker Kenneth Fung reageert: “Hoewel koffie wereldwijd erg populair is zouden sommige studies ervoor kunnen zorgen dat mensen er minder van genieten. In dit onderzoek tonen we weliswaar geen causaal verband aan, maar toch is het een indicatie dat koffie niet zo slecht is voor hart- en bloedvaten als oude onderzoeken beweerden.”

Bron: Nieuwsblad