Leven 1-jarige Jayme kan met medicijn gered worden: 1,9 miljoen euro nodig

06.05.2020 12:53

De 1-jarige Jayme is momenteel in het nieuws en wordt massaal gesteund door BN’ers. Want hij heeft veel geld nodig om te kunnen blijven leven.

Het is een droevig verhaal. Het ernstig zieke jongetje uit Rijswijk heeft momenteel een levensverwachting van slechts 18 maanden, maar kan gered worden met een medicijn. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Want het medicijn dat zijn leven kan redden is alleen in Amerika te krijgen en kost daar 1,9 miljoen euro.

Het bedrag wordt niet vergoed door de verzekering: daarom zitten zijn ouders met de handen in het haar. Ze vragen steun aan iedereen. Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag viert, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte. De ziekte zal uiteindelijk al zijn spieren verlammen en dat gaat ontzetten snel. De levensverwachting is daarom ontzettend kort; slechts 1,5 jaar. Zijn ouders kwamen erachter dat hij lijdt aan deze ziekte toen hij 7 maanden oud was.

Er wordt inmiddels geld ingezameld, maar het is niet genoeg. Nog lang niet. De teller staat ‘pas’ op 420.000 euro, nog geen kwart van het benodigde bedrag. Laten we allemaal een beetje helpen om dit mannetje te steunen, hij heeft het nu nodig. Straks is het te laat. En dit lieve, knappe knulletje verdient het niet om zo ziek te zijn. Draag jouw steentje bij en doneer welk bedrag je maar wilt (alle kleine beetjes helpen) hier.

Bron: Team Jayme

Koop een prachtige mama-ketting voor jezelf: