In Flevoland wonen de grootste gezinnen: 44% heeft 4 of meer kinderen

30.03.2020 06:35

Hoe we in Nederland wonen, verschilt nogal per provincie. Zo wonen er in de grote steden vaak wat kleinere gezinnen en vind je in Flevoland de grootste gezinnen van ons land. 

Universitair hoofddocent Hilde Bras, gespecialiseerd in (historische) demografie, geboortes en genderongelijkheid vertelt aan RTL Nieuws: “Er spelen hier twee dingen. In de eerste plaats komt het door Urk. In 2016 bestond 28 procent van de huishoudens daar uit vijf personen of meer, terwijl in de rest van Nederland dat percentage op 5 procent ligt. In Nederland vinden we tegenwoordig gezinnen van drie, vier kinderen al groot.”

En daarmee is Flevoland erg populair om te gaan wonen voor jonge gezinnen: het is er betaalbaar, er staan veel eengezinswoningen en er is ruimte. Er zijn ook veel scholen en speeltuinen: het is ingericht op jonge kinderen. Verrassend genoeg wonen hier vooral grote gezinnen: 44% van de moeders uit Flevoland heeft 4 kinderen of meer. En nog eens 14% heeft zelfs 6 kinderen of meer. Vooral in Urk en in Almere is het een gezellige kinderboel. In de rest van Nederland ligt het percentage van gezinnen die uit 5 of meer personen bestaan, zo rond de 5%. Een stuk lager dus.

Bron: RTL Nieuws

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!