‘Ik wil een naam die niet te moeilijk is maar die ik nog nooit op de kinderopvang heb gehoord’

06.12.2023 17:09

Als je werkt in de kinderopvang, dan hoor je een heleboel namen. En als je dan zelf moeder wordt, kan het zijn dat je voor iets origineels wilt gaan.

Zo ook deze mama, die haar mooie meisjesnaam deelt met Mama Magazine.

‘Mijn verhaal over mijn dochter die Joya heet. Ik werk zelf al jaren in de kinderopvang en dan zie je zoveel namen voorbij komen. Bij elke naam heb je dan wel een beeld. Ik wilde graag een naam die niet te moeilijk was maar ik nog nooit had gehoord. In 2004 is mijn nicht overleden, zij heette Joyce.

Nu wilde ik samen met mijn man graag iets van haar doorgeven in de naam van onze dochter. We zaten te denken aan een tweede naam. We dachten aan Joy. Na een tijdje zei ik tegen mijn man: wat vind je van Joya? Ik had dit nog nooit gehoord en eigenlijk zelf bedacht. Hij vond dit meteen heel mooi en we gingen verder met zoeken en denken voor haar eerste naam. Maar niks was mooier dan Joya, dus zei mijn man, waarom noemen we haar niet gewoon Joya en geven we haar geen tweede naam? Nog altijd blij dat we deze keuze gemaakt hebben. De moeder van Joya.’

Ook een originele naam? Mail je verhaal naar redactie@mamamagazine.nl