Na 2 maanden herkent een baby al het gezicht van zijn vader

09.05.2020 10:15

Hoe snel weet je baby dat jij de moeder bent? Heel snel: al na een paar uur weet je baby wie zijn of haar moeder is. 

Maar dat heeft niet te maken met zicht: dat ontwikkelt zich pas na een paar weken. Je baby herkent je aan je geur, je hartslag (als het bij je ligt, dat is herkenbaar van de tijd in de baarmoeder) en je stem.

Als een baby wordt geboren kan hij maar zo’n 20 tot 38 centimeter in de verte kijken. En dat zicht is nog lang niet scherp en in kleur. Maar hoe snel herkent je kind dan zijn of haar vader? Na een paar weken – hooguit twee maanden – zal je baby je gezicht herkennen en ook die van de vader. Na 3 maanden ziet je kind al wie er aan komt lopen vanaf de andere kant van de kamer: en dan is het helemaal duidelijk wie het kind het vaakst verzorgen.

En er is meer goed nieuws voor alle papa’s. Ook blijkt uit onderzoek van Parenting dat een baby al rond de 32ste week in de buik de stem van zijn moeder, maar ook de stem van zijn vader (of de partner van zijn moeder) herkent. Dus laat je man vooral veel praten tegen de babybuik als je zwanger bent, want dat helpt écht voor de hechting tussen vader en kind.

Bron: Ouders van Nu

Perfect voor de zomer dit jaar: witte jurkjes met de juiste accessoires