Van babykleren tot panty’s: Hema lijkt te bezwijken aan de coronacrisis

01.04.2020 07:34

Niet alleen ondernemers, reisbranches en horeca hebben het zwaar dankzij de coronacrisis. Ook de Hema lijkt het niet te gaan redden.

‘Terug naar normaal is nog ver weg’, sprak minister-president Rutte gisteren.

In de persconferentie van gisterenavond, waar ruim 7,5 miljoen mensen naar keken, kondigde de premier onder andere aan dat de huidige ‘intelligente lockdown’ wordt verlengd tot 28 april. De Hema dreigt te bezwijken door de coronacrisis en door het sluiten van winkels. De omzet van de warenhuisketen is gekelderd: een onmogelijke opgave voor de keten. Hema is zo’n 13 miljoen euro per maand alleen al kwijt aan huur voor de winkelpanden. Alle winkels van het warenhuis in Frankrijk, België, Duitsland en Spanje zijn gesloten. Dat zijn meer dan 2oo winkels. En in Nederland blijft het publiek weg.

De HEMA verkeert daarom in zwaar weer en is bang failliet te gaan. Dat schrijft het FD op basis van een brief die de directie afgelopen week aan de verhuurders van HEMA-panden heeft gestuurd. En dus zou het zomaar kunnen dat je in 2021 je panty’s, babykleding of tompoucen ergens anders moet kopen… En de rookworst? Die vind je nergens meer zo lekker, helaas.

Bron: AD