Helle raakte ongepland zwanger op haar 17e: “Mijn dochter voelt nu als een vriendin”

06.11.2019 10:56

Helle (35) is een trotse moeder. Aan Vriendin vertelt ze over haar verrassende zwangerschap op haar 17e.

Helle: “Ik ontmoette Koen op mijn zestiende via mijn zus, zij waren bevriend, en we werden verliefd. Binnen een jaar bleek ik zwanger. Dat had ik trouwens de eerste 22 weken niet door. Totdat mijn moeder er een opmerking over maakte. Ik volgde een kappersopleiding en was in een kapsalon aan het werk waar mijn moeder als klant kwam.”

Depressie
Marjan: “Ik zag van de zijkant hoe Helle iemand knipte en ineens viel mijn oog op haar buik; ik zag een bolling die je alleen ziet bij zwangerschappen. Ik nam haar apart en zei: ‘Helle, je bent zwanger!’ Ze ontkende in alle toonaarden. Het was een ‘wintervetje’, zei ze. Ze had de laatste tijd veel gesnaaid, het zou er wel weer afgaan in de zomer. Nou, dat gebeurde inderdaad, toen het ‘wintervetje’ op 8 mei werd geboren!”.

Het was een fijne tijd, en Helle woonde met Koen en hun dochter Lisa lange tijd bij haar moeder. Tot het niet meer ging tussen haar en Koen. Ze kreeg last van een postnatale depressie en vluchtte. Haar dochtertje bleef bij haar ex wonen, zelf ging ze lange tijd naar Spanje. “Ik ben met mezelf aan de slag gegaan en heb mijn leven weer op orde gekregen. Dat heeft wel wat jaren geduurd. In het begin van die moeilijke periode zag ik Lisa niet zo veel. Daar heb ik veel spijt van. Inmiddels is het contact helemaal hersteld. Onze band is nu geweldig, we zien elkaar wekelijks en Lisa slaapt dan ook bij me. Omdat we qua leeftijd niet zo heel veel schelen, zijn we niet alleen moeder en dochter, maar ook vriendinnen. We vertellen elkaar veel.”

Lees het hele interview met Helle en haar moeder op Vriendin.

Bron: Vriendin

De leukste items voor je op een rij verzameld: