Goed nieuws: de vruchtbaarheid van een man neemt pas bij 44 jaar af

28.02.2020 10:56

Vrouwen hebben het vaak over hun biologische klok; hoelang ze nog vruchtbaar genoeg zijn om zwanger te raken. Maar hoe zit dat eigenlijk bij de man?

Want ja, zonder een man en een zaadje, komt er ook geen baby.

Bij vrouwen neemt de vruchtbaarheid vanaf haar 35e drastisch af. De kans om zwanger te worden is dan steeds kleiner, maar het kan uiteraard nog steeds. Bij mannen gebeurt dat een stuk later: mannen zouden nog prima zaad leveren tot aan hun 44e. Vanaf die leeftijd neemt ook hun vruchtbaarheid wat af. Vanaf 45 jaar worden de zaadcellen namelijk minder beweeglijk en de zaadlozingen kleiner.

Niet te vaak
Overigens, als je het probeert, dan is het niet aan te raden om elke dag van bil te gaan. Dan zijn er simpelweg minder sterke zaadjes over. Het beste is om het om de dag te doen, als je zwanger wilt worden. De voorraad rijpe zaadcellen raakt anders uitgeput.

Voor een man is het vooral belangrijk, als hij graag vader wilt worden, dat hij zijn temperatuur bij de ballen niet te hoog laat worden. Een temperatuur van 34 graden down under is het beste. Draag geen strakke onderbroeken, ook niet ’s nachts, en bezoek niet te vaak een sauna. Daarnaast speelt een gezond dieet, gewicht en een goede levensstijl altijd mee bij de kwaliteit van het sperma.

Bron: Opvoeden.nl

 

Volg @mamamagazinenl ook op Instagram!