Niets te doen? Het is heel goed als kinderen zich soms vervelen

21.03.2020 07:37

We zitten allemaal meer dan ooit aan huis gekluisterd en dat is bizar. Een ongekende tijd voor een land dat in vrede is, zelfs. Maar het levert ook andere inzichten op.

Zeker als je een gezin te runnen hebt in huis, is het leven nu even heel anders dan dat je gewend bent.

Maar kinderen zouden kinderen niet zijn als ze niet constant zouden zeggen dat het thuis, na een dag of zes in quarantaine, ‘saaaaaai’ is. Maar dat saai is heel goed. Kinderen worden creatiever als ze niets te doen hebben. Ze gaan daardoor meer dagdromen en fantaseren, wat goed is voor hun ontwikkeling. En hun brein gaat vanzelf leuke dingen bedenken, waardoor ze juist weer een shot dopamine krijgen. En ja, door die dopamine worden ze gelukkiger.

Zeker voor kinderen vanaf 3 jaar is het soms heel goed om niets te doen te hebben. Jonge kinderen kunnen zich maximaal zo’n minuut of 15 vervelen. Daarna is het tijd om ze weer een leuk taakje of spel te geven. Weet dus dat je niet 24/7 een animatieteam moet zijn thuis, maar dat je ook gerust soms even wat voor jezelf kan doen. En je kinderen, die vermaken zich wel, hoe saai het ook is.

De voordelen van vervelen bij kinderen:

  • Ze worden creatiever
  • Ze rusten uit
  • Ze leren hierdoor denken in oplossingen
  • Ze worden zelfstandiger

Bron: Ouders van Nu

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!