Maandelijks gaan 3 stellen naar kliniek om het geslacht van baby te bepalen

02.01.2020 09:08

Het geslacht van je kind zelf bepalen: het is nog steeds een taboe in ons land. Het is ook verboden om dit in Nederland te doen.

Daarom gaan stellen naar klinieken in het buitenland waar het wel mag. Zo kan het in bijvoorbeeld Amerika, Cyprus en op Malta.

Per maand kiezen er ongeveer 3 Nederlandse stellen voor om het geslacht van hun baby te bepalen. Het kost je als koppel ongeveer 10.000 euro. Barbara kreeg telkens een zoon, en koos ervoor om op deze manier zeker te weten dat de volgende een meisje zou zijn. Iedereen heeft er een felle mening over, merkt ze. Ze hoopt daarom op wat meer begrip.

“Mensen kunnen echt heel verdrietig zijn als het niet het geslacht is waar je op had gehoopt. Dat is iets voor het leven: het is niet dat je een lelijke bos bloemen krijgt die je na een week weggooit.” Uit de cijfers blijkt dat we het nog niet helemaal accepteren, deze manier van kinderen krijgen. Zo vindt 78 procent het kiezen van het geslacht van je kind niet kunnen; 11 procent staat positief tegenover geslachtskeuze.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: RTL Nieuws