‘Expensive blonde’ is dé nieuwe haarkleur voor de zomer van ’22

22.03.2022 09:44

Weet je maar niet wat je met je haar wilt doen deze zomer? Kies dan voor alle tinten blond. Dat heet namelijk ‘expensive blonde’, en het is de kleurtrend van het moment.

Wat het inhoudt? ‘Het is een heel zacht contrast, dus er zijn minder schaduwen in het haar, maar het is niet één vaste kleur’, legt haarstylist Tom Smith uit op Instagram.

Alle tinten

Je laat zowel highlights als lowlights als een balayage zetten. ‘Om de look te krijgen, moeten er heel veel fijne highlights en lowlights worden aangebracht voor maximale dimensie en blending’, legt haarstylist Amanda Lee uit aan InStyle. Maar dan kun je wel een tijdje vooruit, wat je op den duur weer geld scheelt: “De kleurvariatie en -techniek is je geld waard, omdat je veel minder last van zichtbare uitgroei hebt en het er veel langer goed uitziet’. Dat scheelt dus weer. Maar kies vooral voor veel tinten blond: van donkerblond naar goudblond naar witblond. Alles moet door elkaar worden gezet voor een prachtig effect.

Je kunt zelf kiezen of je het iets donkerder blond houdt of juist wat lichter:

Shampoo is passé

En weet je wat nu helemaal hot is? Geen shampoo meer gebruiken. Als in: geen shampoo meer uit een fles. Troep, chemisch en slecht voor het milieu. Slecht voor de wereld. Daarom zijn er Shampoo bars: zeepjes die je dus gebruikt om je haren mee te wassen. Speciale shampoo voor gevoelige hoofdhuid, bijvoorbeeld. Je gebruikt zo geen plastic meer en je haar wordt er prachtig zacht en schoon van. Plus: je doet er veel langer mee dan met een fles, dus het is een stuk aangenamer ook voor je portemonnee. En ook als je last hebt van schilfers, is dit een oplossing. Zo bestaat er een echte shampoo tegen droge hoofdhuid. Makkelijk uit te spoelen en je hoofd zal je dankbaar zijn. Wij zeggen: helemaal van deze tijd. Duurzaam, groen en kost in the end een stuk minder dan al die flessen uit de supermarkt.

Bron: Pinterest