Eindelijk staat ook ‘de clitoris’ in alle biologieboeken op school

29.05.2021 12:12

Lang werd er bij biologieles vooral gepraat over de functie van het geslachtsdeel van een man. Ofwel: waar het toe dient dat er sperma uit een piemel kan komen. 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk staat de functie van de clitoris uitgebreid beschreven in een biologieboek.

Tweede klas

Dus het hele geklets over de bloemetjes en bijtjes bij kleintjes… Dat is vanaf nu ook met het geslachtsdeel van meisjes erbij. Het is bijzonderder dan je misschien denkt. Want het betekent dat er anders wordt gekeken naar het seksleven van een vrouw. Bijna alle tweede klassers van de middelbare school hebben dit schooljaar geleerd dat de clitoris meer is dan ‘dat gevoelige knopje bovenaan de vulva’. Dit is baanbrekend, nog niet eerder stond ‘de clit’ zo uitgebreid beschreven in een lesboek.

“Van de man werden alle onderdelen van de penis benoemd en uitgelegd, van de vrouw niet. Dat is nu aangepast. Hierdoor is de uitleg veel gelijkwaardiger geworden”, vertelt Lineke Pijnappels, eindredacteur van het biologieboek.

 

Lees ook
Dít zijn 9x de gekste namen die jullie zelf ooit hoorden op het schoolplein

Net zo belangrijk

Door haar staan de bouw en de functie van de clitoris nu vermeld in het boek ‘Biologie voor jou’ van uitgeverij Malmberg. Dit boek wordt op de meeste middelbare scholen gebruikt. En dat is een mooie ontwikkeling, nietwaar? “Het is voor meisjes net zo belangrijk om te weten hoe hun lijf in elkaar zit als voor jongens”, vertelt Pijnappels. Daarom is het hoofdstuk voortplanting nu geactualiseerd. Zo is het.

Bron: RTL Nieuws