Tot eind 2020 nog geen vaccin voor corona, voorzichtig met opa’s en oma’s

25.04.2020 17:14

Onderzoekers beweren dat er eind dit jaar nog geen coronavaccin beschikbaar is voor iedereen. Dat hopen we natuurlijk, maar dat zal echt niet lukken.

Daarom zal het terug naar het normale leven nog even gaan duren en moeten jonge ouders voorlopig nog opletten met opa’s en oma’s die eventueel op de kleinkinderen willen passen. Want hoewel het zo lijkt te zijn dat kinderen niet erg ziek worden van het virus, kunnen ouderen juist wel kwetsbaar zijn als zij via het kleinkind het coronavirus te pakken krijgen.

Volgens experts duurt het meestal 10 tot 15 jaar om een goed vaccin te ontwikkelen dat voor iedereen beschikbaar is. Lidia Oostvogels: “Wij zijn in januari begonnen. We hebben veel antwoorden gewoon nog niet. Een vaccin dat perfect werkt in een reageerbuisje, of op muizen, kan bij mensen helemaal niets doen. Je weet het pas als je op mensen kunt testen.”

“We leren veel over het coronavirus, maar weten nog lang niet alles. We gaan in juni of juli eerst op een kleine groep mensen testen. Als dat positief verloopt, kunnen we een paar maanden later een grotere klinische studie doen.”

Bron: RTL Nieuws

Shop hier de lekkerste kleding om in thuis te zitten: