In samenwerking met Mama Magazine

Eerste hulp bij luierstress: dit type luier past bij jouw baby

30.05.2023 17:06
kruidvat luiers

In het land der luiers is de keuze reuze. Natuurlijk wil je het beste voor je kindje, maar wat is het beste? Je wil zachte materialen, je wil droge billetjes en je wil niet te veel betalen: wat dacht je van de NewBorn huismerk luiers van Kruidvat? Ze beschermen niet alleen perfect, het zijn ook nog eens de meest verkochte luiers in Nederland.  

En voor iedere baby wat wils: dat neemt Kruidvat nogal letterlijk. Er zijn veel verschillende luiers en luierbroekjes in veel verschillende maten. Gelukkig hebben ze één ding gemeen: ze zitten heel goed, zijn lekker zacht én zijn zacht geprijsd.

Hulp bij luierstress

En dan sta je bij het luierschap in Kruidvat, welke luier kies je dan? Grofweg heeft de drogisterijketen twee luiertypes.

Kruidvat luiers

Als je ooit in een Kruidvat bent geweest, heb je deze verpakking zeker gezien: de Kruidvat luiers in de herkenbare gele verpakking. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 0 tot en met 7 en zijn er dus ook voor je newborn. Welke luier je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel je kleintje weegt. Maat 1 is geschikt voor baby’s van 2 tot 5 kilo. Als je kindje onder de 3 kilo weegt, zit 0 waarschijnlijk het beste. En als je baby al wat meer weegt, kun je voor maat 2 gaan – deze is geschikt voor baby’s van 3 tot 6 kilo. De uitleg staat ook op de verpakking luiers.

De luiers voor de echte newborns, dus de maten 0, 1 en 2, hebben een plasalarm. Geen zorgen, er gaat niet ineens een alarm af iedere keer als je kleintje heeft geplast, maar als de verticale streep op de luier verkleurt, dan betekent dit dat de baby geplast heeft. Bovendien hebben de maten 1 en 2 een speciale capture pocket. Dit is een soort opvangnetje dat spuitluiers helpt voorkomen. En geloof ons: dat wil je.

Kruidvat Pure & Soft luiers

Ook Kruidvat denkt aan de impact op het milieu. Daarom hebben ze de Pure & Soft luiers in het leven geroepen. Deze worden CO2-neutraal geproduceerd en getransporteerd. Alle materialen die in contact komen met de huid van je baby, hebben een natuurlijke oorsprong. Wel zo prettig.

De NewBorn luiers van de Pure & Soft lijn zijn er in de maten 1 en 2. Ook deze hebben, net als de klassieke newborn luiers, een plasalarm.

Schrik overigens niet als je de luiers openvouwt; de binnenkant heeft een andere kleur. Dit is de natuurlijke kleur van de luier. Door deze te behouden, is de impact op het milieu nog kleiner.

Heeft mijn kind de goede luier?

Want hoe weet je nou of je kindje toe is aan de volgende maat? Aan de hand van de volgende vragen weet je of een luier goed zit:

  1. Lekt de luier niet?
  2. Kan je kindje vrij bewegen en blijft de luier ook dan op z’n plek zitten?
  3. Knelt de luier niet? Dit kun je controleren door te kijken of je makkelijk twee vingers tussen de luier en de buik van je kindje kunt steken

Klopt alles nog? Dan kun je met een gerust hart de huidige luier blijven gebruiken. En zo niet, dan kun je een maatje groter proberen. Ze groeien er vanzelf in.

In samenwerking met Mama Magazine