‘Een maand na zijn vaccins werd mijn 1-jarige zoon doodziek, hij kon niet eens meer rechtop zitten’

03.12.2023 09:45

Tessa haar zoon Blerim werd doodziek met een onverklaarbare reden. Ze deelt haar aangrijpende verhaal met Mama Magazine.
‘Toen ons eerste zoontje 1 jaar was kreeg hij zijn vaccins zoals hoort… Exact 1 maand later werd hij ziek, buikgriep leek het te zijn. We gingen naar de dokter, maar ook die bevestigde dat… Uitzieken dus.
Hij sliep veel en had dan ook een hele nacht overgegeven, maandag gingen we werken en ging Blerim zoals gewoonlijk naar Oma. Ik werkte die dag 14 uren aan een stuk als zelfstandige en had dus geen tijd om te gaan kijken, mijn mama zei wel “ ho amai hij is zo slap ik heb hem moeten laten eten op mijn schoot want hij kon niet in zijn eetstoel zitten en hij heeft eigenlijk de hele dag geslapen’ (dat was niet zijn gewoonte want wij hebben een hele slechte slaper die nooit moe lijkt te zijn).

Het was toch geen buikgriep

Dinsdag was ik thuis en mijn man in de voormiddag, hij sliep iets langer…. Blerim werd niet vanzelf wakker dus ging ik kijken , hij lag wakker met zijn ogen open maar kwam niet als gewoonlijk uit bed, dus ik nam hem eruit en ging naar beneden…
Ik denk goh, ik moet terug naar de dokter met hem en zet hem in de stoel… ‘Boem, hij viel om. Zitten leek onmogelijk, lopen ging niet meer, en babbelen ook niet . Dit besefte ik nog steeds niet heel goed. Ik bel naar de dokter in Heusden en vertel de secretaresse dat ik graag snel een afspraak zou willen want dat ik toch ongerust ben, ze vraagt wat er juist is en zegt luid:  ‘Euh mevrouw, gij moet NU naar spoed komen “. Ik denk ho nee, spoed is wel echt overdreven, hij had buikgriep, toch?
Ik wist eventjes niet wat doen en besloot eventjes mijn zus met de camera te bellen , toen ze opnam schoot ze in volle paniek en zei dat we onmiddellijk naar spoed moesten, ik maakte daarop mijn man wakker en die zich aankleedde en we waren weg. Toen we hem in de auto zetten werd me pas duidelijk dat het niet oke was…… zitten in de autostoel ging ook niet meer.
Uiteindelijk belanden ze in het ziekenhuis waar Blerim uitgebreid wordt onderzocht.

Doodziek kind

De dokter zei ons dat ze misschien wel een idee hadden van een zeldzame immuunziekte. Ze gingen deze medicijnen toedienen en kijken wat er gebeurde. Hij legde ons uit als we dit geven zou hij bijna direct moeten gaan rechtzitten. Dit spul is zo krachtig dat je het kan bekijken als doping voor mensen die aan extreme sport doen. Effectief zagen we dat resultaat, stilletjes aan begon hij weer te bewegen en naar ons te kijken. Maandag had hijh een mri, waar gelukkig geen hersenschade te zien was…. Want dit was meestal het resultaat na de auto immuun die hij zou gehad hebben.
‘Adem’, zo heet het vieze beestje dat hem hopelijk eenmalig toesloeg, waarschijnlijk veroorzaakt na een vaccin doordat zijn vechtertjes  ‘op hol ‘ geslagen zijn en gezonde cellen begonnen aan te vallen ging zijn lichaam in overlevingsmodus.

Twijfel over vaccins

Sinds toen is mijn twijfel gekomen over vaccins, je hoort enkel de nadelen als je ze niet laat zetten maar andersom niet… Na lang twijfelen zijn we toch voor een 2e kindje gegaan die intussen 2 is (en we zijn onverwachts zwanger van #3).  Bij hem liet ik enkel de eerste 2 vaccins zetten en heb ik na 2 jaar vaak virussen  te hebben gekozen voor homeopathie – en nooit eerder zo een duidelijke uitleg gekregen.
Onze oudste zoon is intussen 5 jaar en het gaat heel goed met hem, voor ons is ons leven sinds toen veranderd en onze opvoeding is hierdoor beïnvloed, gelukkig en gezond leven is alles, laat hem maar doen , hij mag van ons alles want hij is er gelukkig nog…’