Dit zijn de 15 meisjesnamen die in elke taal hetzelfde klinken

17.01.2023 10:33

Het kan soms lastig zijn om een babynaam te vinden die in elke taal makkelijk en goed uit te spreken is. Dit is natuurlijk handig als jij en je partner beide uit een ander land komen. Of misschien komen jullie families wel uit verschillende soorten landen. Daarom zijn hier meisjesnamen die in elke taal hetzelfde klinken.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kindje een naam krijgt die in een ander land heel gek klinkt. Sommige Nederlandse babynamen kunnen namelijk ook zorgen voor ongemakkelijk situaties in het buitenland.

Meisjesnamen die in elke taal hetzelfde klinken

Met deze namen zit je ‘safe’ in het buitenland.

Adelle

Deze naam is in elke taal gemakkelijk uit te spreken, maar kan ook als Adele geschreven worden. De naam Adelle betekent ‘nobel’.

Amelie

Amelie is een Franse naam en betekent ‘ambitieus’ en ‘sterk’. In de meeste gevallen wordt de Naam Amelie goed uitgesproken in het buitenland.

Bella

Bella is een mooie Italiaanse naam die in elk land gewoon als Bella klinkt. De betekenis van deze naam is ‘mooi’.

Camila

De naam Camila is van oorsprong een Portugeese meisjesnaam, maar wordt wel in alle landen hetzelfde uitgesproken. De naam betekent ‘kamille’.

Elena

Elena is een Arabische naam die de betekenis ‘maan’ of ‘medelijden’ betekent. Deze naam kan wereldwijd gebruikt worden, dus dat is natuurlijk altijd fijn.

Elsa

De naam Elsa zal voor de meeste mensen wel bekende naam zijn als we denken aan de bekende Disney-prinses van de film Frozen. Deze naam klinkt in elke taal hetzelfde en betekent ‘gewijd aan God’.

Isa

De naam Isa kan nog wel een twijfelgeval zijn, want in het Engels kan het soms nog verkeerd worden uitgesproken. De naam komt voor uit de naam Elisabeth en is een universele meisjesnaam die ‘God heeft gezworen’ betekent.

Luna

De naam Luna is de populairste meisjesnaam geworden van afgelopen jaar. De naam betekent ‘maan’ en dat is een hele mooie betekenis.

Lilly

De naam Lilly is een Engelse naam en kan in elke taal goed en makkelijk uitgesproken worden. De naam Lilly betekent ‘lelie’.

Lola

Lola is een hartstikke mooie naam en wordt vrijwel altijd goed uitgesproken in elke taal, maar van oorsprong komt deze naam uit Spanje. De naam Lola betekent ‘zorgzaam’.

Mia

Deze naam komt veel voor in de Westerse landen, maar is oorspronkelijk een Scandinavisch naam. De naam Mia betekent ‘geliefde’ of ‘ster van de zee’.

Olivia

De naam Olivia wordt in ons land steeds populairder. De naam is afgeleid van de ‘olijfboom’ en komt veel voor in Westerse landen.

Rosie

Ook de naam Rosie kun je heel makkelijk uitspreken in alle talen. De naam betekent ‘roos, mooi als een roos’.

Sofia

Sofia is een chique Griekse naam die een prachtige betekent heeft, namelijk ‘levenswijsheid’. In alle landen wereldwijd wordt deze naam meteen goed uitgesproken.

Summer

De naam Summer wordt in alle talen hetzelfde uitgesproken en betekent ‘geboren tijdens de zomer’. Het is een leuke naam om te geven aan je meisje als ze geboren is in een zomermaand.

 

Bron: famme.nl