Dit is waarom Eva Jinek de naam van haar zoon Pax wil veranderen

21.12.2022 16:08

Eva Jinek is in 2018 moeder geworden van haar eerste en tot nu toe enige kind, zoon Pax. Voluit heet hij Pax Valentijn van der Voorn, maar daar komt wat Eva betreft verandering in.

Ze wil namelijk dat hij zijn naam verandert.

Dubbele naam

Of nou ja: zij wil zijn naam officieel laten aanpassen. Ze zou het namelijk fijn vinden dat haar zoon ook haar achternaam draagt. Pax Valentijn van der Voorn Jinek, heet hij dan. Waarom ze in eerste instantie toch kozen voor de achternaam van haar partner? “Juist omdat ik het voorrecht heb gehad dat Pax in mij is ontstaan en gegroeid – en omdat ik die speciale band met hem heb die alleen een moeder met haar baby kan hebben – gun ik hem de achternaam van zijn vader”.

Sinds kort kun je kiezen voor een dubbele achternaam bij een kind. Dat gebeurt niet automatisch, zo meldt de Rijksoverheid. ‘De keuze voor een dubbele achternaam is niet verplicht. Als ouders geen keuze maken, krijgt een kind de achternaam van de vader of duomoeder in het geval van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Bij ongehuwde of niet geregistreerde partners krijgt het kind automatisch de achternaam van de geboortemoeder.’ De langste achternaam van Nederland is: Van den Heuvel tot Beichlingen, gezegd Bartolotti Rijnders.

De enige foto die Eva ooit deelde van haar jongen:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Jinek (@evajinek)

Bron: Libelle