Dit is de vroegst geboren baby ooit: nu viert hij zijn 1e verjaardag

24.06.2021 08:01

De vroegst geboren baby ter wereld is Richard Scott William Hutchinson: hij werd geboren na een te korte zwangerschap van 21 weken en 2 dagen. Nog nooit is er een kind van die leeftijd gered door artsen.

Maar wonderen bestaan. Op aandringen van de ouders werd het premature jongetje behandeld in het ziekenhuis en hij is nu een gezonde dreumes van een jaar oud.

Veel te vroeg

Vier maanden eerder dan verwacht, moest moeder Beth Hutchinson wegens medische complicaties al bevallen van haar zoontje. Ze dacht dat haar knul het niet zou redden, want artsen gaven hem niet veel overlevingskans. Het jongetje woog slechts 337 gram bij zijn geboorte en de artsen gaven meteen aan dat de kans heel klein was dat het mannetje het zou redden. Ze gaven hem een kans van 0% om te blijven leven, vanwege zijn extreem lage geboortegewicht. Gemiddeld weegt een baby die wordt geboren rond de 40 weken zwangerschap zo’n 3500 gram, tien keer zoveel, dus.

Lees ook
Voel je je baby al eerder dan 19 weken bewegen in je buik? Dan krijg je een jongen

Gezond

Maar Richard was een vechtertje. Zes maanden moest hij in het ziekenhuis blijven. Vanwege corona konden zijn ouders hem moeilijk opzoeken in het ziekenhuis, tot hun grote verdriet. Ze moesten lange tijd zonder hem doorgaan met leven, maar nu is hij eindelijk thuis bij zijn familie. Hij maakt het goed en is een gezonde jongen. Het jongetje krijgt nog zuurstof en voedsel via een slangetje in zijn neus, maar werkt hard om daar vanaf te komen.

Bron: Gofundme