Deze activiteit van 3 minuten maakt de band met je baby sterker dan ooit

31.05.2022 09:32

Sommige moeders vinden het lastig om in de babytijd een hechte band te krijgen met hun kindje. Want baby's, die slapen en eten toch alleen maar? Nou, je kunt nu iets heel nieuws doen met je wonder waardoor jullie band sterker wordt dan ooit.

En dat kost je maar 3 minuten.

Volgens psychotherapeut Vered denken veel moeders dat ze maar 2 dingen kunnen doen met hun baby: of actief spelen met ze, of ze zelf laten spelen en zelf toekijken. Maar volgens haar is er nog een manier om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. We denken vaak dat we als moeder onze baby de hele dag moeten uitleggen en begeleiden met wat ze doen, dat we hun speelgoed moeten geven en voor doen. Maar je kunt dus beter iets anders doen: je kind volgen. Je laat je baby dus kiezen wat het wilt doen of waar het mee wilt spelen. Daar ga je interactief mee om. Je reageert op het gedrag van je baby.

Laat je baby de leiding nemen

“Een baby leert altijd. Hoe minder we ons bemoeien met het natuurlijke leerproces van een baby, hoe meer we kunnen observeren hoeveel baby’s de hele tijd leren.”

Het doel van deze nieuwe activiteit is om de wereld door de ogen van je baby te ervaren. Hoewel je de activiteit niet leidt, ga je ook niet achterover leunen en iets voor jezelf doen. Je speelt wel samen, maar je baby is de baas. Om de volledige voordelen te krijgen, moet je aanwezig en betrokken zijn, maar je bent niet actief.

Zo doe je het:

  • Leg je telefoon en andere afleiding drie minuten opzij.
  • Optioneel: Zet rustgevende muziek op
  • Ga naast je baby liggen met je hoofd dicht bij die van hem of haar
  • Geef ze een speeltje om vast te houden. Of, als ze nog niet grijpen, iets boven zich houden
  • Focus op wat je ziet en reageer met woordjes en gezichtsuitdrukkingen.
  • Waar kijkt je baby naar?
  • Welk deel van het speelgoed zijn ze aan het verkennen?
  • Hebben ze het speeltje omgedraaid en een bepaald onderdeel in hun mond gestopt?
  • Onderzoeken ze kleuren en vormen? Dwalen hun ogen af ​​van het speelgoed? Waarheen? Reageer met klanken.

Deze eenvoudige activiteit van drie minuten is een verrassend sterke verbindingsbooster. Het versterkt je band door je te helpen de wereld door de ogen van je baby te zien en je baby voelt zich geaccepteerd.

Lees ook
Experts: ‘Deel je kinderen niet op social media, die foto’s zijn precies wat criminelen zoeken’

Bron: Todays Parent