Debby: ‘Mijn vriendin wil de naam van mijn overleden kind voor haar eigen baby gebruiken’

21.01.2022 13:24

Het grootste verdriet dat je je in je leven kunt voorstellen is het verliezen van een kind. Het overkwam Debby, die niet veel later iets vreemds meemaakte met een goede vriendin.

Haar vriendin vroeg haar namelijk of het goed was als ze haar eigen baby de naam haar overleden zoon zou geven. De reden? “We hadden deze namen al voordat jij of wij überhaupt zwanger waren.” En tja, wat antwoord je daar op?

“Het enige wat door mijn hoofd spookte was: Hoe kunnen ze dit nou verzinnen? Waarom kiezen ze niet één van alle andere namen? Begreep ze dan niet dat dit echt zo ontzettend veel zeer deed? En waarom ze niet zomaar kan zeggen, ’dit kan gebeuren’? Om voor deze naam te gaan?” Haar zoontje heette Kane Sascha – nu wil haar vriendin haar kind Sascha noemen.

Dag vriendschap
Wat als Kane wel thuis in zijn bedje had gelegen, had ik dan ook dit berichtje gehad? Dachten ze het kan nu toch wel nu hij dood is? Was ik nou zo overdreven aan het reageren of was het terecht? Ik wachtte tot mijn man ’s avonds thuis kwam. Ondertussen had ik contact met mijn moeder en mijn zusje. Zij vonden het net als wij respectloos en ze vonden mijn reactie helemaal niet overdreven maar juist heel normaal! Het lag dus niet aan mij.”

Ze laat haar vriendin het volgende weten: “Het gaat ons niet erom dat hij niet dezelfde naam mag hebben, maar wij vinden het nogal respectloos naar ons toe, het is niet dat we verre vrienden zijn, maar juist hele goede. Iedereen zegt dat ze zich voor kunnen stellen hoe het is, maar dat kun je niet als je dit zelf niet meegemaakt hebt.” En daar antwoordt haar vriendin vervolgens zo op: “Hier ons voorlopig laatste berichtje. We hopen dat we jullie verdriet om jullie kindje niet heel veel erger hebben gemaakt. Maar we konden niet anders. Respectloos was het pas geweest als we niks hadden gezegd en je na de bevalling eventueel hiermee geconfronteerd zou worden. We wisten van te voren al dat wat voor naam we ook kiezen de situatie lastig blijft. Wij krijgen een jongetje en jullie zijn er ééntje verloren, het feit dat we ook nog deze naam eventueel kunnen kiezen maakt het alleen maar lastiger. We wensen jullie alle goeds en liefde voor jullie en je meiden. P.S. We verwachten geen reactie op dit berichtje, het is goed zo.”

Bron: Ikbenzwanger.com

De fijnste jurken, met of zonder babybuik: