De 25 mooiste en meest bijzondere meisjesnamen die beginnen met de letter P (met betekenis)

30.05.2024 19:55

Het kiezen van een naam voor je dochter is een belangrijke en persoonlijke beslissing. Als je op zoek bent naar een bijzondere en mooie meisjesnaam die begint met de letter P, dan heb je geluk.

Hier zijn enkele namen die zowel elegant als uniek zijn.

1. Penelope

Betekenis: Penelope is een Griekse naam die “wever” betekent. In de Griekse mythologie is Penelope de trouwe vrouw van Odysseus, bekend om haar intelligentie en trouw.

2. Pippa

Betekenis: Pippa is een korte, speelse variant van Philippa, wat “vriend van paarden” betekent in het Grieks. Het is een vrolijke en charmante naam.

3. Phoebe

Betekenis: Phoebe is een Griekse naam die “stralend” of “helder” betekent. Het is ook een naam uit de Griekse mythologie, geassocieerd met de maan en licht.

4. Pauline

Betekenis: Pauline is een afgeleide van Paulus, wat “klein” of “bescheiden” betekent. Het is een elegante en klassieke naam die veel voorkomt in Nederland.

5. Pien

Betekenis: Pien is een Nederlandse naam, vaak gezien als een verkleinwoord van Josephine. Het is een vrolijke en speelse naam.

6. Paloma

Betekenis: Paloma is een Spaanse naam die “duif” betekent. Het is een symbool van vrede en liefde, wat de naam een zachte en liefdevolle klank geeft.

7. Pleun

Betekenis: Pleun is een Nederlandse naam van onbekende oorsprong. Het is een unieke en stoere naam die steeds vaker voorkomt.

8. Petra

Betekenis: Petra is een Griekse naam die “rots” betekent. Het is een sterke en stabiele naam, perfect voor een meisje met een krachtige persoonlijkheid.

9. Pascale

Betekenis: Pascale is de vrouwelijke vorm van Pascal en betekent “Pasen”. Het is een naam die vooral populair is onder katholieke families in Nederland.

10. Paisley

Betekenis: Paisley is een naam van Schotse oorsprong, verwijzend naar de gelijknamige stad en het bekende textielpatroon. Het is een naam die creativiteit en stijl uitstraalt.

11. Phaedra

Betekenis: Phaedra is een Griekse naam die “helder” betekent. Het is een elegante en zeldzame naam die een gevoel van mysterie en verfijning geeft.

12. Priya

Betekenis: Priya is een Sanskriet naam die “liefdevol” of “dierbaar” betekent. Het is een naam die warmte en genegenheid uitstraalt.

13. Pilar

Betekenis: Pilar is een Spaanse naam die “zuil” of “pilaar” betekent. Het is een sterke en stabiele naam, vaak geassocieerd met de Maagd Maria als Nuestra Señora del Pilar.

14. Posy

Betekenis: Posy is een Engelse naam die “klein boeket bloemen” betekent. Het is een schattige en speelse naam die frisheid en vreugde uitstraalt.

15. Puck

Betekenis: Puck is een speelse naam die in Nederland vaak wordt gebruikt voor zowel jongens als meisjes. De naam is bekend uit de literatuur en folklore.

16. Priscilla

Betekenis: Priscilla is een Latijnse naam die “oud” of “eerbiedwaardig” betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die vaak geassocieerd wordt met klassieke schoonheid en gratie.

17. Philippa

Betekenis: Philippa is een Griekse naam die “vriend van paarden” betekent. Het is een klassieke en koninklijke naam die zowel sterk als vrouwelijk is.

18. Pandora

Betekenis: Pandora is een Griekse naam die “gever van alle gaven” betekent. In de mythologie is Pandora de eerste vrouw, gezegend met vele talenten en eigenschappen.

19. Pansy

Betekenis: Pansy is een Engelse naam die “viooltje” betekent. Het is een bloemnaam die staat voor gedachten en herinneringen.

20. Polly

Betekenis: Polly is een Engelse naam die vaak wordt gebruikt als verkleinwoord van Mary of Margaret. Het is een vrolijke en speelse naam.

21. Paloma

Betekenis: Paloma is een Spaanse naam die “duif” betekent. Het is een symbool van vrede en liefde, wat de naam een zachte en liefdevolle klank geeft.

22. Pia

Betekenis: Pia is een Latijnse naam die “vroom” of “godvruchtig” betekent. Het is een korte en krachtige naam met een serene betekenis.

23. Paige

Betekenis: Paige is een Engelse naam die oorspronkelijk “jonge dienaar” of “schildknaap” betekende. Het is een moderne en stijlvolle naam die populair is in Engelstalige landen.

24. Philomena

Betekenis: Philomena is een Griekse naam die “vriend van kracht” betekent. Het is een oude en zeldzame naam die een gevoel van innerlijke kracht en wijsheid uitstraalt.

25. Poppy

Betekenis: Poppy is een Engelse naam die “klaproos” betekent. Het is een vrolijke en levendige bloemnaam die symbool staat voor herinnering en verbeelding.