Bijzonder gezin: Danielle kreeg een vijfling en allemáál meisjes

23.03.2021 15:27

Adam en Danielle Busby zijn inmiddels bekend in Amerika: ze hebben namelijk een bijzonder gezin. Danielle werd namelijk zwanger van een vijfling en het bleken ook nog eens allemaal meisjes te zijn.

Een vijfling is al uniek en komt al zelden voor, maar ook nog eens allemaal hetzelfde geslacht… Dat is ongekend.

Het zijn er… Vijf

De meiden zijn in 2015 geboren; Ava Lane, Olivia Marie, Hazel Grace, Riley Paige, en Parker Kate. Het stel had al een dochter, Blayke. Danielle is zwanger geworden van de vijfling via kunstmatige inseminatie, omdat het stel moeite had met op de natuurlijke manier zwanger worden. Na 28 weken zwangerschap werd de vijfling geboren. Omdat met een vijfling echo’s moeilijk te maken zijn, dachten artsen zeker te weten dat er ook een jongen tussen zou zitten. Vijf keer hetzelfde geslacht, is namelijk ongekend zeldzaam. En toch gebeurde het. De eerste 12 weken van hun leven hebben de meisjes op de intensive care van het ziekenhuis gelegen, omdat ze zo vroeg geboren werden. Maar nu, vijf jaar later, gaat alles helemaal goed met het gezin.

Inmiddels heeft het gezin hun eigen televisieserie in Amerika, dat grappig genoeg ‘OutDaughtered heet’. Ofwel: meer dochters dan dat er ouders zijn. Volgens vader Adam houden ze het opvoeden van 6 meiden vol door zich aan strakke schema’s te houden. ‘Dat werkt voor de meiden zo en ook voor ons. Elke dag weer een hele militaire planning en je daar ook aan vasthouden’.

Kans

Hoe vaak komt een vijfling voor? Bijna nooit. Vierlingen en hogere meerlingen zijn heel erg zeldzaam. De kans is 1 op ruim 500.000 voor een vierling zwangerschap. Voor zover bekend werd in 1992 de laatste Nederlandse vijfling geboren. Tweelingen komen vaker voor: ongeveer 31.000 tweelingen worden er per jaar geboren in Nederland.

Het hele gezin bij elkaar:

Lees ook
Twee of vijf? Dít is het ideale aantal kinderen op basis van je sterrenbeeld

Bron: It’s a Buzz World