Steeds meer ouders kunnen vanwege coronacrisis geen luiers meer kopen

31.03.2020 10:21

Omdat de coronacrisis veel mensen bang maakt, blijven vaak veel ouders nog hamsteren. Ze kopen zoveel mogelijk luiers in om een voorraad in huis te hebben.

Maar dit hamsteren zorgt voor een tekort bij andere gezinnen. Zo komen steeds meer moeders in de problemen omdat de luiers in de juiste maat zijn uitverkocht. Lege schappen in de supermarkt: die heeft iedereen inmiddels wel gezien.

Online boodschappen doen gaat momenteel erg traag en is erg druk. Bij de Albert Heijn moet je online minstens een week wachten voordat er een plekje is om te bezorgen. “Pasta, luiers, hygiëneproducten zoals handgel”, somt woordvoerder Van den Brandhof op. Ook bij de Jumbo is het druk en soms moeten ze ouders teleurstellen dat babymelk of luiers toch niet verkrijgbaar zijn. En aangezien de meeste jonge kinderen wel 6 luiers per dag en dus een pak luiers per week opmaken, is de nood voor velen hoog.

Drogisterijketen Kruidvat sluit zich aan bij de oproep van de supermarkten om te stoppen met het hamsteren van babyvoeding of luiers. ‘Er is nog genoeg op voorraad. We zijn druk bezig met het uitleveren aan de winkels en het distributiecentrum van de onlineverkoop, maar door de enorme vraag is dat momenteel erg lastig.’ De Kruidvat-woordvoerder meldt tot slot: ‘Laten we alsjeblieft respectvol met elkaar omgaan. Ook naar de medewerkers die ‘nee’ moeten verkopen. Het is voor alle partijen een lastige situatie, maar bovenal voor de klanten. We proberen echt alles.’

Bron: Avrotros

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!