Corona tóch gevaarlijk voor kinderen? ‘500 leerlingen naar huis gestuurd, leraren besmet en school dicht’

03.06.2020 13:39

Het coronavirus zou niet gevaarlijk zijn op basisscholen, is lang gedacht. Maar nu is er een school in Den Haag toch dicht vanwege besmettingen.

Er zijn 500 leerlingen naar huis gestuurd en er zijn meerder leraren besmet met het virus. De school is daarom per direct dicht.

Zeven leerlingen worden op dit moment getest, zij hebben last van maag- en darmklachten. “Tot we weten of zij het virus ook hebben, zijn we gesloten. Dit doen we voor de veiligheid van onze leerlingen, maar ook van alle medewerkers van de school.” Tot de uitslag van de testen er is, volgend de leerlingen weer onderwijs thuis. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag laat weten ‘heel erg geschrokken’ te zijn van het nieuws. Dat het zo snel na de opening gebeurt, is onverwacht. Het gaat om basisschool De Springbok.

Volgens corona-experts hadden we dit toch wel kunnen zien aankomen. “Je zult de komende maanden her en der af en toe van dit soort besmettingen zien. Nu is het een school, straks wellicht een bedrijf”. Hoe meer mensen weer in contact komen met andere grote groepen, hoe vaker dit zal gebeuren.

Bron: RTL Nieuws

De leukste witte sneakers voor onder elke outfit: