Chocolade eten als je zwanger bent is zowel voor moeder als baby goed

29.05.2020 13:52

Misschien moet je er niet aan denken vanwege je misselijkheid, maar als je zwanger bent is chocolade eten een héél goed plan, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. 

Een Canadees onderzoeksteam heeft aangetoond dat chocolade een aantal stoffen bevat die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap.

En dat zit met name in de cacao: daar zitten antioxidanten in waardoor je cellen niet verouderen. Fijn voor mama, dus. Ook hebben die stofjes in de chocolade een positieve invloed op de bloedcirculatie in de placenta en van de baby én, dat ook nog, het eten van chocolade verkleint het risico op zwangerschapsvergiftiging. Bovendien, zoals alle vrouwen wel weten, geeft een hap choco je humeur een fijne boost. Je wordt er gewoon gelukkiger van – en dat is altijd goed voor de gezondheid van moeder en kind. Er zitten ook mineralen in: kalium en magnesium. En ook dat is fijn als je zwanger bent.

Toch raden artsen aan om niet te veel chocolade te eten als je in verwachting bent. Er zit namelijk ook cafeïne in – en daar mag je niet oneindig van binnenkrijgen in je zwangerschap. De onderzoekers adviseren om maximaal 30 gram chocolade per dag te eten tijdens je zwangerschap. Nou ja – dat is zeker niet niets. Elke dag dus even een hap nemen – op doktersadvies nog wel…

Bron: Made for Mums

De leukste items voor je baby – die wil je toch hebben?