Chantal Bles en haar man praten met moeite over overleden dochtertje

06.05.2020 11:39

Chantal Bles en haar man Robert hebben moeite om over de dood van hun dochtertje te praten. Ze rouwen op hun eigen manier, zeggen ze.

In het blad Flair praten ze open over hoe het voor hen is om met dit verlies te leven.

Vrijwel direct na de geboorte verloren ze hun dochtertje. Haar ingewanden groeiden buiten haar lichaam en daardoor had ze geen overlevingskans. Het stel had ook te maken met veel verdriet toen ze hoorden dat hun dochter Jada kanker had.

“Het bevallen van ons overleden dochtertje was het allerzwaarste en allermoeilijkste wat ik heb gedaan. Over de periode van Jada’s ziekte kunnen Robert en ik nog steeds heel goed praten. Over onze gevoelens, angsten, emoties”, vertelt Chantal. “Over ons eerste kindje, een meisje dat we hebben verloren, lukt dat niet. Ik praat er heel graag over, Robert vindt dat moeilijk. We ervaren en verwerken haar dood beiden op een heel andere manier.”

Op 9 april werd hun meisje geboren en overleed zij. Op die dag is het gevoel voor Chantal heel intens. “Ik heb buikpijn, ben misselijk, emotioneel, prikkelbaar. Ik heb niet echt een ritueel, ik ga vaak even alleen een stukje lopen. Wat wel bijzonder is, is dat ik altijd, echt altijd, op die dag een witte vlinder zie, die rustig minutenlang om me heen blijft fladderen.”

Bron: RTL Nieuws

Alles om dat witte jurkje mee op te leuken: