‘Je verbrandt 280 calorieën per uur als je wandelt met je kind in een draagzak’

03.05.2020 10:35

Goed nieuws voor alle moeders die lekker buiten wandelen met hun kind in de draagzak: dat extra gewicht is goed voor je calorieverbranding.

Je verbrandt namelijk met gewoon wandelen al wat leuke calorieën per uur, maar mét baby in je draagzak nóg meer.

Niet mis, dus. Maar met een kind van zeker 10 kilo in een draagzak, dus je dreumes, schiet dat aantal calorieën die je kwijtraakt tijdens het lopen aardig omhoog. Dat verdubbelt eigenlijk je energieverbranding omdat je extra gewicht met je meeneemt. Hoe zwaarder jij bent en hoe zwaarder je kind is, hoe meer calorieën je verbrandt tijdens het wandelen. Maar gemiddeld gezien kun je aannemen dat je met een kind van minstens 10 kilo in de draagzak, je toch wel een mooie 280 calorieën per uur verbrandt.

Volg ons @mamamagazine.nl ook op Instagram! ?

Het heeft uiteraard ook te maken met hoe snel je loopt. Hoe meer stappen, hoe beter. Hoe sneller je gaat dus, hoe beter voor je calorieverbranding. Is je baby nog wat lichter dan 10 kilo, dus rond de 6 of 7 kilo, dan verbrand je ook iets minder extra calorieën. Als je langzaam loopt, dan verbrand je 150 calorieën per uur met je kind bij je. Loop je een trap op met je dreumes op je arm, dan is dat goed voor 325 calorieën per uur. Kortom: het hangt van veel factoren af. Maar wandelen in de frisse lucht is altijd goed, voor moeder én kind. En als je dan toch loopt, loop dan soms nét even wat vlugger. Voel je je extra #fitmom.

Bron: Calorie Calculator
Foto: Tessa Heinhuis 

Shop hier de leukste sportkleding voor hippe moeders: