Bewezen: het hebben van een broer zorgt ervoor dat je slanker bent

06.04.2021 12:12

Ze beschermen je. Ze nemen het voor je op op het schoolplein. Ze keuren de mannen in je leven goed. Het hebben van een broer is heel fijn, maar volgens de wetenschap óók nog eens hartstikke gezond voor je. 

Want het hebben van een broer zorgt ervoor dat je minder stress hebt.

Weg paniek

Als je in de buurt van je maatje je broer bent, dan heb je minder cortisol in je lijf, blijkt uit een studie dat is gepubliceerd in Developmental Psychology. Ofwel: minder stresshormonen als je bij je broer bent. Hij geeft je een veilig gevoel, als van jongs af aan.

Love life

Zeker als je als vrouw een broer hebt, heb je er voordelen aan. Volgens wetenschapper Susan McHale van het Social Science Institute zit dat zo: ‘Als je als vrouw al op jonge leeftijd leert hoe het is om met iemand te spelen van het andere geslacht, dan is dat goed voor je ontwikkeling. Je ontmoet ook namelijk vrienden van je broer, dus andere jongens.’ Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een jongere of oudere broer, op latere leeftijd betere relaties hebben met mannen. Ze kunnen beter communiceren met een man dan vrouwen die alleen zussen hebben of enig kind zijn.

Slanker

Daarnaast zouden vrouwen met een broer ook nog eens gezonder in het leven staan. Ze zijn vaak actiever en fitter dan mensen zónder broers. Jongens zijn vaak op jonge leeftijd al actiever en sportiever dan meisjes, en dat is een goed voorbeeld voor een meisje. Ze zullen vaker ook op een sport willen, omdat hun broers dat ook doen. Kijk. Bedankt, hè, Bro.

 

Lees ook
Mensen met een zus staan optimistischer in het leven

Bron: Motherly