Kan het kwaad om borstvoeding te geven terwijl je opnieuw zwanger bent?

03.06.2020 14:31

Als je je kind nog borstvoeding geeft en alweer opnieuw zwanger bent, dan ga je misschien twijfelen of dat wel zo handig is. Gelukkig is er antwoord van experts.

En die zeggen: borstvoeding geven terwijl je opnieuw in verwachting bent, kan geen kwaad.

Het kan geen kwaad voor het kind dat aan de borst drinkt en het kan ook geen kwaad voor de ongeboren baby in je buik. Zolang je zelf maar genoeg eet, zul je je voedingsstoffen eerlijk kunnen verdelen over jezelf, je kind en je ongeboren baby in de buik. Vaak is het wel goed opletten of je nog voldoende melk produceert. Als je kind nog volledig afhankelijk is van borstvoeding, is het daarom wel aan te raden om te overleggen met je verloskundige. Je zou je borstvoeding dan kunnen aanvullen met flesvoeding.

Als je kind ook al vast voedsel eet, kun je overwegen daar steeds meer naar over te stappen, zodat je jezelf niet nog meer uitput met borstvoeding tijdens je zwangerschap. De smaak van moedermelk kan wat veranderen doordat je zwanger bent, dus het kan ook zijn dat je kind opeens minder wil drinken aan de borst. Vanaf 6 maanden kun je water of thee aanbieden.

Bron: Mama Enzo

De mooiste jurken voor je babybuik: