Bizar: ouders moeten tweeling afstaan na blunder van ivf-kliniek

04.06.2020 11:05

Als je niet op de natuurlijke manier zwanger kunt worden, zijn er gelukkig nog tal van mogelijkheden. Zo kun je samen naar een ivf-kliniek gaan om op die manier zwanger te worden.

Maar ook in een ivf-kliniek werken ‘gewoon’ mensen, blijkt. In Amerika hebben artsen van een kliniek een gigantische blunder begaan.

Een stel heeft namelijk via ivf een tweeling gekregen, toen de embryo’s die zij hadden laten ‘maken’ werden teruggeplaatst bij de moeder. Maar toen de jongens werden geboren, vonden de ouders het opvallen dat ze niet op hen leken. Ze hadden namelijk geen Aziatisch uiterlijk, zoals de ouders zelf wel hebben. Er werd een DNA-test gedaan, waaruit inderdaad bleek dat de kinderen geen biologische kinderen waren van de moeder óf de vader. En, om het nog gekker te maken: de jongetjes waren zelfs niet eens broers van elkaar.

Na onderzoek bleek dat er in de ivf-kliniek een blunder met enorme gevolgen had plaatsgevonden: de embryo’s waren verwisselen met die van andere stellen. De kinderen waren dus officieel niet van hen en daarom moesten de ouders hen afstaan. Heel verdrietig voor de ouders, want hun eigen embryo’s waren bij een ander stel teruggeplaatst. Het echtpaar heeft geen enkel idee wat er met hun eigen embryo’s is gebeurd en ze eisen inmiddels een schadevergoeding van de kliniek.

Bron: Fammebaby

De leukste babyspullen op een rij: