Vrouw bloedt 5 maanden in zwangerschap maar kreeg géén miskraam

22.06.2020 08:22

Na 9 weken zwangerschap begon de Amerikaanse Jennifer te bloeden. Ze dacht gelijk: dit is mis. Maar het bloeden hield maar niet op.

Het leek dus niet te gaan om een miskraam.

De bloeding werd veroorzaakt door een zeldzame aandoening waardoor bloed ophoopt tussen de placenta en baarmoeder. Deze zeldzame aandoening komt maar in 1% van de zwangerschappen voor. Niet zo vreemd dus, dat Jennifer zich in eerste instantie rot schrok. Ze moest alle maanden in haar zwangerschap rust houden vanwege deze ziekte: daarom kon ze niet langer zorgen voor haar oudere kinderen. Haar man zegde daarom zijn baan op om fulltime in huis te kunnen helpen.

Maar liefst 5 maanden lang bloedde Jennifer elke dag: dat was niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal. “Ik dwong mezelf om positief te denken door mezelf voor te stellen hoe het kindje met mijn twee andere kinderen zou spelen”, schrijft de vrouw in haar persoonlijke blog. Uiteindelijk werd haar zoontje rond de uitgerekende datum geboren en maakte hij het goed. Ook zij herstelde na de zwangerschap snel. “Ik was zo opgelucht. Ik hoefde niet meer voorzichtig te doen om te voorkomen dat ik weer zou gaan bloeden. Ik kon eindelijk genieten van mijn kindje”.

Bron: Goodhousekeeping.com

De leukste en mooiste mama-items: