Bezorgde juf schrijft brief aan Rutte: ‘kinderen kunnen ons wél besmetten’

14.03.2020 08:13

Rutte houdt voet bij stuk: de scholen blijven vooralsnog open. In andere landen zijn basisscholen en kinderdagverblijven wel al gesloten.

Maar Rutte en andere gezaghebbers vinden dat kinderen niet een risicogroep zijn bij het coronavirus.

Ze worden ook minder heftig ziek en zouden 0ok minder snel het coronavirus te pakken krijgen dan volwassenen. Ze herstellen ook makkelijker. Daarom ziet Rutte geen reden om de scholen te sluiten. Juf Ellen ziet dat anders in en ze schrijft hem een eerlijke brief.

“U zegt dat kinderen niet heel ziek worden. Dat is fijn, maar ze dragen het virus wel over. Op mijn collega wiens schoonmoeder door chemo geen weerstand heeft. Op die andere kleuter wiens moeder huisarts is. Op onze partners en familie die in ziekenhuizen werken. Ziet u dat dit mes aan twee kanten snijdt?”

Het coronavirus wordt voornamelijk overgedragen door hoesten. Bij een gewone griep zijn er vaak meer jonge slachtoffers dan nu het geval is. Toch maakt Ellen zich zorgen. Ze geeft Rutte nog een boodschap mee.  “Ik heb keelpijn. Ik heb de tafels schoongemaakt, waar de kinderen hun neuzen, vingers, slijm, snot en gezicht aan afvegen. Maar geen zorgen meneer Rutte, ik ben er maandag weer. Om het virus te verspreiden. Oh nee, de economie draaiende te houden. Zie ik u dan? Of werkt u vanuit huis?” Haar bief is al meer dan 15 duizend keer gedeeld op Facebook.

Bron: RTL Nieuws

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!