Babyspa is niet alleen schattig: goed tegen krampjes én slaapproblemen

13.04.2021 14:23

Een babyspa: je hoort en ziet het steeds vaker. Is het klinkklare onzin dat bedacht is voor de hippe yuppen-moeder die niets anders te doen heeft? Nee. Het werkt écht.

Met een drijfband om de nek kunnen de kleinsten al lekker ontspannen.

Luieren

In een warme jacuzzi en daarna lekker gemasseerd worden. Het klinkt heerlijk en dat is het ook voor baby’s. Maar het werkt ook goed tegen slaapproblemen en krampjes, blijkt. En je kunt er al snel mee beginnen, zo zegt eigenaar van een Baby Spa. Het zogeheten floaten kan al wanneer een baby twee weken oud is. “Als de navelstomp genezen is, kunnen ze veilig in het water”, vertelt Robin Loendersloot. “Tot ze vijf weken oud zijn, schieten baby’s wanneer ze in aanraking komen met water terug in de houding die ze in de baarmoeder hadden. Dat is erg leuk om te zien.”

Lees ook
Bizarre foto van baby in vruchtzak tijdens keizersnede gaat Instagram over

Helemaal zen

En ze vertelt nog meer interessante feiten aan het AD. “Het warme water werkt kalmerend en is daarom goed voor het slaapritme. De meeste baby’s slapen na een spasessie. De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en bevordert de spijsvertering.” Kortom, de moeite eens waard? Baby’s kunnen tot ze 1 jaar worden lekker komen dobberen in de spa.

Zie hier voorbeelden van baby’s die genieten:

Bron: AD