Een baby poept gemiddeld 567 keer in één jaar

21.11.2019 10:04

Niet het leukste om te doen, die poepluiers van je kleine spruit verschonen. Toch hoort het er als moeder en vader onvermijdelijk bij.

Maar hoe vaak heb je nou te maken met een poepluier? Vaker dan je denkt, misschien.

In de eerste twee maanden van je baby poept een kind gemiddeld 2 tot 4 keer per dag. Ga je even uit van 3 keer per dag gemiddeld, dan is dat goed voor 84 poepluiers per maand. In de eerste twee maanden zit je dan al op 168 poepluiers.

De 4 maanden daarna, tot een half jaar, is het meestal iets minder vaak raak. Dan poepen kinderen gemiddeld 1 tot 2 keer per dag. Ga je uit van 2 keer per dag, omdat sommigen ook gewoon 3 keer per dag een luier vol hebben, dan kom je per maand uit op 56 poepluiers. Keer vier maanden is dat 224 luiers.

Het tweede half jaar van je kind is de stoelgang wat verder ontwikkeld. Een kindje kan dan ook eens een dag wat minder poepen door het vaste voedsel. Maar het is meestal zeker elke dag een keer zo. Toch kan het ook zijn dat je kind een dag niet poept. Daarom gaan we uit van zeker 1 luier met poep per dag. Dat zijn er dan gemiddeld 7 per week, 28 per maand. Kom je uit op 168 per half jaar, maar met een griepje hier en daar en wat diarree, zullen we toch voor de beste schatting wat hoger gaan zitten: op 175 luiers in de tijd van 6-12 maanden.

Alles bij elkaar opgeteld? Dan poept je kind in het eerste jaar 567 keer.

Bron: Mama Magazine

De liefste babyspulletjes voor jouw kleine: