Baby’s die worden geboren in december zijn gemiddeld gezien minder moeilijk

30.11.2021 11:00

Is jouw kind geboren in december of ben je bijna uitgerekend, voor deze tijd van het jaar? Dan is er nog een reden om extra fan te zijn van deze toch al feestelijke maand. Want wie jarig is in december, is vaak een makkelijk kind.

Gek genoeg schijnen winterkindjes juist heel vaak een zonnig karakter te hebben. Onderzoek wijst uit dat kindjes die geboren zijn in december minder snel last hebben van stemmingswisselingen of woede-uitbarstingen. Prijs jezelf gelukkig, dus.

Sportieve kinderen

Decemberkinderen zouden meestal sportieve kinderen zijn. Hoe dit kan is onbekend, maar wetenschappers vermoeden dat het te maken heeft met de de grote hoeveelheid vitamine D die moeders van winterbaby’s krijgen tijdens hun zwangerschap in de zomer.

Lees ook:
De ‘mooiste tweeling’ ter wereld: 11 jaar later gaat het helaas niet goed met ze

December shine

En er is meer. Ze zijn vaak ook slimmer en creatiever, ook weer door die vitamine D van de zomermaanden. Hoewel ze vaak een van de jongsten in de klas zijn, blijkt uit onderzoek dat jongere mensen in de klas vaak slimmer zijn dan de oudste!Ook zouden ze gezonder zijn. Uit een onderzoek bleek dat degenen die in december jarig waren, meer kans hadden om ouder dan 100 jaar te worden dan degenen die in andere maanden van het jaar werden geboren.

Vriendelijker

Volgens meerdere onderzoeken zijn degenen die in december zijn geboren, minder humeurig en prikkelbaar dan mensen die in de maanden daarvoor zijn geboren.

Baby’s uit december worden vaker tandarts

Baby’s in december hebben statistisch gezien meer kans om tandarts te worden – een beetje willekeurig maar een goede, stabiele carrièrekeuze!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow | beeld: GettyImages