Deze 7 babynamen zouden het meeste geluk brengen in het leven

07.02.2024 14:21

Zoek je een babynaam voor je kind dat ook nog eens geluk brengt? Deze 9 babynamen zouden het meeste geluk brengen in het leven.

En dus kun je het beste voor een van deze toppers kiezen.

Deze namen zijn perfect voor alle kinderen die op veel succes in hun leven mogen rekenen.

1. Rafael

Rafael komt als beste uit de bus als de populairste jongensnaam van het jaar. De naam wordt gedeeld door verschillende beroemde figuren, van de wereldberoemde tennisser Rafael Nadal tot het personage Teenage Mutant Ninja Turtles. Het veronderstelde geluk van de naam houdt verband met bijbelse associaties, aangezien Rafael de engel van genezing is.

2. Victoria

Victoria wordt gekroond tot de meest gewilde meisjesnaam, met meer dan 2,6 miljoen mensen wereldwijd die deze naam hebben. De tijdloze naam betekent ‘overwinning’ in het Latijn en vertegenwoordigt ook de Romeinse godin van de overwinning. Victoria staat sinds 1900 in de top 300 van populairste namen. Als je een bijnaam wilt, zijn Vicky en Tory populaire opties.

3. Felix

Deze schattige naam voor een babyjongen heeft een Latijnse oorsprong en betekent ‘gelukkig’ of ‘gelukkig’. Het is de 238e meest populaire naam ter wereld. Degenen die Felix heten, zijn gebonden om zich hun hele leven gelukkig te voelen!

4. Iris

Deze lieve naam staat symbool voor meer dan alleen de prachtige paarse bloem. Het is afgeleid van het Griekse woord voor ‘regenboog’, een van de beroemdste geluksbrengers.

5. Gwen

De naam “Gwen” heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de oorsprong. In het Welsh betekent het “wit” of “gezegend”, terwijl het in het Keltisch “helder” of “stralend” kan betekenen.

6. Kaia

De betekenis van de naam “Kaia” kan in het Grieks afgeleid zijn van het woord “kairos”, wat “gelukkig” betekent. De naam “Kaia” is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen, vooral in Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt vaak gezien als een moderne en trendy keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun dochter.

7. Owen

Het wordt vaak geassocieerd met kracht, moed en adel en past goed bij succesvolle jongens.

Bron: Parents