Deze 11 babynamen uit de jaren ’70 maken een heuse comeback

03.06.2024 14:49

Ze zijn heus niet allemaal even knap, die namen uit de jaren zeventig. Maar sommige toppers maken nu toch een comeback, en die worden weer hip. Jongens en meisjes worden vaker zo genoemd en dat is best cool, aangezien deze namen meer dan vijftig jaar geleden de trend waren.

De geschiedenis herhaalt zich altijd, toch? En soms worden de namen een beetje hipper gemaakt of net anders gespeld, maar de strekking blijft hetzelfde. En met een kleine twist zijn ze weer helemaal passend bij deze tijd.

1. Laura

Laura was in de jaren ’70 een enorm populaire naam en heeft zijn charme nooit helemaal verloren. Deze klassieke naam is elegant en tijdloos, en maakt nu een sterke terugkeer in de lijsten van populaire babynamen. Een variant op Laura is Lou, die momenteel hoog in de toplijstjes van babynamen staat.

2. Kevin

Kevin was een van de topnamen voor jongens in de jaren ’70 en is nu weer helemaal hip. Het is een sterke, stoere naam die makkelijk te herkennen en uit te spreken is. Devin is een moderne variant hierop.

3. Daisy

Daisy is een naam die weer in opkomst is. Deze naam heeft een vriendelijke en toegankelijke klank, waardoor hij geliefd blijft bij veel ouders. De naam Daisy is afgeleid van het Oudengelse woord “dægeseage”, wat “dag-oog” betekent. Dit verwijst naar de bloem margriet (daisy in het Engels), die zijn bloemblaadjes opent bij zonsopgang en sluit bij zonsondergang, alsof het oog de dag volgt.

4. Billy

Billy is een eenvoudige, sterke naam die veel gebruikt werd in de jaren ’70, en het komt van de naam William. Voor meisjes wordt de naam Billie steeds populairder.

5. Monique

Monique is een elegante en klassieke naam die in de jaren ’70 veel voorkwam. De naam is weer trendy aan het worden, vooral door de voorkeur voor Franse invloeden en sierlijke namen. Moon is een moderne twist van deze naam.

6. Nicole

Nicole is een verfijnde naam die veel voorkwam in de jaren ’70. Met zijn elegante klank en Franse charme wordt deze naam nu weer vaker gekozen door moderne ouders.

7. Michael

Michael was een van de meest populaire jongensnamen in de jaren ’70 en blijft een favoriet. Zijn tijdloze kwaliteit en sterke betekenis dragen bij aan zijn heropleving, zeker als mensen het nu afkorten tot Mitch of Mike.

8. Jan

Jan is een verkorte vorm van Johannes, een naam die “God is genadig” betekent. Hoewel de populariteit van Jan in de afgelopen decennia enigszins is afgenomen, blijft het een veelvoorkomende en geliefde naam in Nederland. Het is een naam die tijdloos is en vaak wordt gekozen vanwege zijn eenvoud en sterke betekenis. Nu terug van weggeweest, lijkt het.

9. Anna

Anna is al eeuwenlang een populaire naam in veel verschillende culturen en landen. In Europa is het een klassieke naam die door de tijd heen steeds weer in populariteit toeneemt. Het was een veel voorkomende naam in de middeleeuwen en blijft tot op de dag van vandaag populair.

10. Jorien

Jorien wordt momenteel hipper gemaakt door er Joy van te maken. Jorien is een unieke en moderne naam die vooral in Nederland bekend is. Deze naam straalt een combinatie van frisheid en kracht uit en heeft een aantrekkelijke klank. Hier bespreken we de betekenis, oorsprong en populariteit van de naam Jorien.

11. Marije

En deze naam wordt momenteel meer afgekort tot Mare. Marije is een variant van de naam Maria, die “bitterheid” of “zeewater” kan betekenen, hoewel er ook interpretaties zijn die “wenskind” of “geliefde” aangeven.