Dít zijn de 6 beste manieren om je bevalling op te wekken

20.05.2021 08:12

Als je maar zit te puffen van ellende met je 40+ weken zwangere buik, dan kun je natuurlijk graag willen dat je bevalling begint. Maar hoe wek je die bevalling nou een beetje op?

Wij zetten de beste manieren voor je op een rij.

Proberen waard

Want soms kun je gewoon níet meer wachten om je baby te zien. Zeker niet als je al voorbij je uitgerekende datum bent. Maar wat werkt nou echt en wat is een beetje onzin?

 1. Strippen?
  Strippen is een manier om de natuur een handje te helpen die wel is bewezen. De verloskundige probeert hiermee de bevalling op te wekken door met haar hand ronddraaiende bewegingen te maken bij het hoofdje van de baby. Hiervoor moet je wel al een beetje ontsluiting hebben. Door het losmaken van de vliezen maakt je lichaam prostaglandine aan.
 2. Sporten?
  Bewegen is altijd een goed idee, en dus ook als je je babybuik zat begint te worden. Zodra je wilt dat je bevalling begint, probeer dan actief te zijn. Wandelen, ga de deur uit, de bank af en wees lekker druk. Je zult zien dat het dan opeens gewoon begint.
 3. Tepels masseren?
  Ook dit werkt echt omdat door het stimuleren van je tepels het stofje oxytocine vrijkomt. Uit een onderzoek blijkt dat vrouwen die elke dag regelmatig hun tepels stimuleren meer kans hebben om sneller te bevallen dan vrouwen die dit niet doen.
 4. Seks?
  Een bekende, maar blijkt ook waar te zijn. Ook dan komt het stofje oxytocine vrij, wat een natuurlijk hormoon is dat je lichaam klaarmaakt voor de bevalling. Je maakt je lichaam klaar voor die eerste wee.
 5. Pittig eten? 
  Gewoon doen: het kan zeker geen kwaad om een avond lekker spicy food naar binnen te werken en te kijken wat het doet.
 6. Voeten?
  Eentje uit de alternatieve geneeswijzen: voetreflexologie. Dit is een massagevorm die ervan uitgaat dat alle zenuwbanen in je lichaam ergens op je voeten uitkomen. Prikkel je deze zenuwbanen door je voeten te masseren? Dan ontspant je lichaam en zou je weeën kunnen krijgen.

Geduld

Werkt het allemaal niet? Dan zul je toch nog even geduld moeten hebben. Als de bevalling niet vanzelf op gang komt, word je met 42 weken ingeleid in het ziekenhuis.

Lees ook
Dít is hoe je eerste menstruatie na je bevalling precies gaat

Bron: 24baby