5 signalen van onvruchtbaarheid die je nooit zou mogen negeren

02.05.2020 11:41

Niets zo lastig als dat je kinderen wilt, maar dat het om wat voor reden dan ook niet lukt. Onvruchtbaarheid is één van de moeilijkste dingen die een vrouw met een kinderwens kan meemaken.

Je hoopt dan ook dat het je gegund is om gezonde kinderen te krijgen.

De algemene regel luidt: als je jonger dan 35 jaar bent en je probeert kinderen te krijgen, dan ga je pas na een jaar naar de dokter. Als het je na een jaar proberen nog niet is gelukt, kun je om medisch advies vragen. Maar als je één van deze 5 symptomen van onvruchtbaarheid hebt, is het beter om niet langer te wachten en gelijk raad te vragen bij je huisarts of gynaecoloog. Want daardoor word je niet alleen sneller zwanger, je blijft er ook gezonder door.

  1. Als je na 3 maanden na het stoppen met anticonceptie nog niet ongesteld bent geworden. Het duurt even voordat je gewone cyclus op gang is nadat je bijvoorbeeld jarenlang de pil hebt geslikt. Maar duurt het langer dan 3 maanden voordat je cyclus op gang is en je menstrueert, dan bel je de dokter.
  2. Als je heel onregelmatig ongesteld bent. Als het elke maand zo verschilt wanneer de bloeding begint, dan is het lastig te zeggen wanneer je eisprong is. Het kan ook duiden op een andere aandoening.
  3. Als je bloedverlies hebt tussen je menstruaties door. Dat is zeker geen goed teken, dus wacht hier niet te lang mee.
  4. Als je meerdere uren meer dan 1 tampon nodig hebt per uur, dan menstrueer je erg hevig. Ook dat is niet helemaal zoals het hoort te zijn, dus bel in dit geval ook zeker je dokter.
  5. Als je vreselijke krampen hebt of erg pijn hebt tijdens of na de seks, kan het ook zijn dat er meer aan de hand is down under. Je kunt dan altijd om advies vragen aan een arts.

Bron: Parents

Hoe gezellig zie je eruit denk je in deze panterprintjes?

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!