21x dit zijn jullie meest originele en zeldzame namen die je dus nergens (maar dan ook nergens) hoort

07.02.2023 11:19

Tonnemieke is een zeldzame naam: zij mailde Mama Magazine met haar unieke naam en dit deelde wij met onze miljoenen lezers. De reacties stroomden binnen: jullie hebben zelf ook heel wat prachtige, originele namen gekozen voor jullie zoons en dochters.

Tijd om jullie mooie namen die je maar zelden hoort in het zonnetje te zetten.

Want dat verdienen deze namen wel, nietwaar? Wat zullen jullie kinderen trots zijn dat ze zo heten – zoals niemand anders heet.

Een greep uit jullie reacties:

Net even anders

‘Zojuist las ik het artikel over bijzondere namen. Onze kinderen dragen ook best bijzondere varianten. Ze zijn allemaal vernoemd.
Jaran (2018) heet naar Arjan. Pered (2020) heet naar Peter. Tjinte (2022) heet naar Trijntje.
Ze dragen alledrie deze namen ook in de doopnaam. Ons vierde kindje draagt wel een bekende naam: Sifra’.
‘Mijn zoon heet Thorran geboren op 14-11-2008 deze naam kom ik in Nederland nooit tegen’
Hoor je niet vaak

‘Onze zoon geboren 11-07-2007 heet Djaël en onze dochter geboren op 26-05-2011 heet Safina.’
‘Ook onze dochter heeft al 44 jaar de mooie naam Dorelies. Wij weten dat er maar twee Doreliesjes zijn. Een van rond de 75 jaar en onze dochter 44 jaar.’
‘Mijn kleindochters hebben ook aparte namen.In ieder geval voor Nederland. Caiomhe is bijna 5 en Saoirse is net 3 geworden’.

‘Ik denk dat mijn naam ook heel bijzonder is. Vernoemd naar mijn vader Hillebrand, heet ik uitgebreid: Hilbranda . Roepnaam Branda.’

‘Ik wou toch nog even reageren daarop, want zelf heet ik Shennedoah. Het had officieel shenandoah moeten zijn, dit is indiaans voor dochter van de duizend sterren, en ook heb je in Amerika de Shenandoah valley en rivier.
Na mijn weten is er niemand anders ter wereld die net zoals ik heet. Zeker op de manier hoe het geschreven is, en ook mijn dochtertje heeft in het AD gestaan met haar naam dat zij in 2015 geboren was en dat haar naam als enige voorkomt in Nederland. Haar naam is Tifa, ze is vernoemd naar een personage van Final Fantasy VII Tifa Lockhart.’

‘Ben Nederlandse maar woon in België en mijn zoon heeft ook een unieke voornaam “Manitas ” betekent “kleine handjes ” klusjesman en laat ie nu heel handig zijn en nu op de kunstschool zit’

‘Mijn naam is Gotsche. Ik ben vernoemd na mijn Friese oma. In Friesland spreken ze het uit als ‘ koitske’ het betekent ‘vrouw’. Ik ben nu 58 en heb mijn naam nooit meer gehoord.Waar ik ook voor het eerst kom ze denken vaak dat ik van buitenlandse afkomst ben.  In mijn familie komen veel niet veel voorkomende namen voor. Romke, Kanne, Pamme, Molle, Jonke.’

‘Ik las het artikel over een  bijzondere naam. Mijn naam is maar 1x gebruikt over de hele wereld. Evângelie.