18x mooiste meisjesnamen die beginnen met de letter E

09.03.2023 14:27
meisjesnamen letter E

Ben je op zoek naar inspiratie voor meisjesnamen met de letter E? Dan zit je hier goed. Wij verzamelden 18x de mooiste meisjesnamen die beginnen met de letter E. Wat is jouw favoriet?

18x meisjesnamen die beginnen met de letter E

 1. Emma
  Deze veelgebruikte naam komt van het Germaanse woord ‘ermena’. Dit betekent zoveel als ‘groot, geweldig’. In 2022 stond Emma nog op nummer 3 van meest populaire namen.
 2. Eva
  Eva betekent – hoe kan het ook anders met Adam & Eva in ons achterhoofd – ‘het leven gevende’. Volgens de Bijbel is Eva namelijk de stammoeder van de mens.
 3. Emily
  Doet denken aan de populaire Netflix serie ‘Emily in Paris’, maar bestaat natuurlijk al veel langer. De naam komt van het Griekse woord ‘(h)aimulos’. Dit betekent zoiets als ‘zacht, vriendelijk’. Overigens is hier geen consensus over, de naam zou ook van het Latijnse ‘aemulus’ kunnen komen. Dit betekent ‘navolger’.
 4. Elise
  Een Hebreeuwse naam en afgeleide van de langere variant; Elisabeth. Elise betekent ‘God heeft gezworen, God is degene bij wie ik zweer’.
 5. Esmé
  Deze naam komt uit Frankrijk, maar wordt vooral in Engeland veel gebruikt. Waar de naam helemaal vandaan komt, is niet duidelijk, maar de kans is groot dat het uit het Latijns komt. Het Latijnse woord ‘aestimatus’, betekent ‘geacht’, ligt vermoedelijk ten grondslag aan de naam Esmé.
 6. Evie
  Evie komt van Eva – de naam die op nummer twee in dit rijtje staat.
 7. Elin
  Elin is een populaire, Scandinavische naam. Vooral in Noorwegen, Zweden en Finland krijgen baby’s deze naam. Toch komt de naam uit het Grieks en betekent het zoveel als ‘de stralende, de schitterende’. Precies wat je wenst voor je kleintje, toch?
 8. Edith
  De naam Edith betekent ‘strijdster voor het erfgoed’ in het Angelsaksisch. De naam kwam via Engelse vorstenhuizen naar Europa. Edith komt ook voor in de Talmoed (op een na belangrijkste boek uit het jodendom).
 9. Eefje
  Ook Eefje komt, net als Evie op plek 6, van Eva.
 10. Evita
  Deze naam vindt zijn oorsprong in Spanje en betekent zoveel als ‘adem van leven’. Toch zijn er ook mensen die denken dat Evita, net zoals Eefje en Evie, van Eva afkomt.
 11. Ella
  Voor Ella zijn twee mogelijkheden: de ene is dat het van de naam Elisabeth komt en ‘God heeft gezworen, God is degene bij wie ik zweer’ betekent. De andere optie is dat het van de Friese naam Ale afstamt – dit betekent ‘edel’ of ‘erfgoed’.
 12. Elsje
  Deze naam kwam al vrij vroeg in de middeleeuwen in Nederland voor en is wederom een afgeleide van Elisabeth – net als Ella (nr 11) en Elise (nr 4).
 13. Elif
  Elif is een Turkse naam. Het betekent ‘slank, tenger’. Bovendien is het een afgeleide van ‘alif’ – de eerste letter van het Arabische alfabet.
 14. Eleanor
  Er zijn twee opties voor wat deze naam betekent. Enerzijds is het de bron van het Arabische woord ‘ellinor’, dat zoveel als ‘God is mijn licht’ betekent. Anderzijds kan het afstammen van het Griekse ‘eleos’, wat ‘medelijden’ betekent.
 15. Elles
  Daar hebben we er weer eentje: ook de naam Elles komt van Elisabeth. Net zoals Elsje, Ella en Elise, die je al eerder in dit rijtje tegenkwam.
 16. Ezra
  Deze naam komt uit het Hebreeuws. Het betekent ‘hulp’, in het Latijns of Grieks zou men ‘Esdras’ schrijven.
 17. Elfi
  Elfi is een Engelse naam, maar veel meisjes in Frankrijk krijgen hem. Het betekent ‘vreedzaam en pittig’. Een perfecte manier om de bevalling te beschrijven?
 18. Emmelie
  Dit is een afgeleide van het Engelse Emily, dat weer afstamt van de jongensaam Emilie, dat weer afstamt van de Latijnse naam Aemilius. Snap je ‘m nog? Dat wordt dan weer in verband gebracht met het Griekse woord ‘(h)aimulos’, dat ‘zacht, vriendelijk’ betekent.