18x de mooiste meisjesnamen die beginnen met de letter D

02.02.2023 14:43
babynamen letter D

Een beetje babynameninspiratie is natuurlijk nooit verkeerd. Ben je op zoek naar meisjesnamen met een D? Dan zit je hier goed. Mamamagazine verzamelde 20x de leukste meisjesnamen met de letter D.

Lees ook: Lang, tijdloos en chique: de 32 mooiste jongens- en meisjesnamen met 8 letters

18x meisjesnamen met de letter D

 1. Daphne
  Deze naam komt van het Griekse ‘daphnè’ en betekent ‘laurier’. Dit is een verhaal uit de Griekse mythologie; daarin was Daphne een nimf die, toen ze moest vluchten voor Apollo, veranderde in een laurierstruik. Het is een populaire naam, in 2022 stond hij in de lijst met meest gegeven naam van 2022.
 2. Dewi
  Welke ouder vindt z’n kind nou niet de mooiste op de wereld? Dan is de naam Dewi voor je kleintje passend, want het betekent ‘schoonheid’. Andere betekenissen van de naam zijn ‘godin’ en ‘bevallige vrouw’. De herkomst van de naam is Indonesisch. Vooral in 2003 was het een erg populaire naam, tegenwoordig wordt-ie minder vaak gegeven.
 3. Donna
  Voor de naam Donna zijn verschillende verklaringen te vinden. Als we het binnen ons eigen landje houden, zou de naam uit het Fries kunnen komen en een afgeleide van Done zijn. De betekenis van die naam is onbekend. Iets chiquer: Donna zou ook uit het Italiaans kunnen komen. Als we daar van uit gaan, betekent de naam ‘dame’.
 4. Delilah
  ‘Hey there Delilah’… De naam komt natuurlijk niet voort uit het liedje. Het is een Hebreeuwse meisjesnaam en is bekend uit de Bijbel. Daarin was ze de minnares van Simson en heeft ze hem uiteindelijk verraden door zijn haar af te knippen. Delilah betekent zoiets als ‘de smachtende’.
 5. Dycke
  Dycke, leuk toch? Deze meisjesnaam is ook nog eens zeer uniek: hij komt amper voor in Nederland. Hij is zelfs zo uniek, dat de betekenis van de naam niet te achterhalen valt.
 6. Dunya
  Een prachtige naam met een prachtige betekenis: Dunya. Het betekent zoveel als ‘de wereld’, ’tevredenheid’ of ‘het leven’. De naam vindt zijn oorsprong uit het Arabisch, maar komt ook voor in Rusland. In dat laatste geval gaat de betekenis ’tevredenheid’ op.
 7. Dahlia
  We kennen ze allemaal wel, de bloemen Dahlia’s. En inderdaad: daar is de van oorsprong Latijnse naam dan ook naar vernoemd. De bloem is dan weer genoemd naar de botanicus Andreas Dahl, waarmee Dahlia ‘Dahls’ bloem’ betekent.
 8. Dinthe
  Ook Dinthe is een stoere, korte naam die niet zo heel veel voorkomt. De betekenis van Dinthe is niet te vinden en wat er te vinden is, is niet te controleren. Kortom: gewoon een mooie naam, moet ook kunnen, toch?
 9. Delphina
  Deze naam vindt zijn herkomst in het Grieks en betekent ‘kleine bloem’. Heb je meteen leuk koosnaampje voor je kleintje.
 10. Dila
  ‘Kleine gevleugelde’ is de betekenis van de naam Dila. Het is een Latijnse naam en wordt vaker aan Vlaamse meisjes dan Nederlandse meisjes gegeven.
 11. Doortje
  Je zou het niet zeggen, maar de naam komt uit het Grieks. Het is namelijk een afgeleide van de naam Dorothea en daarvan was de oorspronkelijke naam weer Theodora; een Griekse naam. De betekenis van de naam is ‘geschenk van god’. Mooi!
 12. Douae
  Prachtig, deze naam. Het is een variant van de Arabische naam Dua, wat ‘gebed’ betekent.
 13. Do
  Een unisex naam: Do. Toch wordt-ie vaker aan meisjes gegeven dan aan jongens, dus hij past wat ons betreft prima in dit rijtje met meisjesnamen met de letter D. De naam betekent ‘strijder’ en komt het de taal Ewe.
 14. Dahné
  Deze naam komt van de naam Daniël. Daarmee wordt de betekenis van de naam hetzelfde: ‘God is mijn rechter’ of ‘Mijn rechter is God’.
 15. Diede
  Een echte Nederlandse naam: hij komt namelijk uit het Fries. De naam betekent ‘volk’ en is ontstaan als verloting van Germaanse namen die ‘Diet’- bevatten, zoals Diederik.
 16. Dae
  Wederom een unisex naam: Dae. Het is een Engelse naam die ‘stralend’ en ‘geliefde’ betekent. Natuurlijk precies wat je jouw kleintje wil meegeven!
 17. Doutzen
  Wie kent haar niet: het wereldberoemde supermodel Doutzen Kroes. Niet alleen zij is mooi, haar naam natuurlijk ook. Zowel het model als de naam vinden hun oorsprong in Friesland. Over de betekenis van de naam zijn mensen niet helemaal eenduidig: het zou ‘duif’ kunnen betekenen, maar het kan ook dat het een variant is op de naam David en dat betekent ‘lieveling’ of ‘vriend’.
 18. Dina
  We sluiten dit rijtje af met een Bijbelse naam, uit het Oude Testament. Dina was de dochter van Jakob en Lea en het betekent ‘oordeel’. Toch zijn er ook mensen die zeggen dat Dina ontstaan is uit namen die op -dina eindigen, zoals Arendina of Berendina.

Lees ook: 40 unieke en überschattige Deense babynamen voor jouw zoon of dochter