Tamara: “Mijn tweede sterrendochter werd 1 jaar, 1 dag en 1 minuut later geboren dan haar grote zus”

25.05.2023 16:39
sterrendochters

Tamara blogt op Mamaplaats over de geboortes van haar twee sterrendochters: Vieve en Beau. Dit verhaal gaat over de geboorte van haar tweede meisje. 

“Geboren om 22.47? M’n mond valt open van verbazing. Dat is precies 1 jaar, 1 dag en 1 minuut later dan haar grote zus, Vieve…”

Op 7 maart 2022 werd Vieve te vroeg geboren. Ze overleed tijdens de uitdrijving van de bevalling. ⁠Tamara mocht weer zwanger raken en passeerde het termijn waarop Vieve geboren werd, wat een opluchting! Helaas mocht die vreugde maar even duren…

Op woensdag 8 maart komt Tamara na een lange dag ’s avonds thuis. Wanneer ze rustig op de bank zit, voelt ze linksonder in haar buik een steek opkomen. De steek verdwijnt, komt even later weer terug en wordt steeds heviger. Op dat moment wist Tamara: dit is niet goed, ik heb weeën. ⁠Tamara is op dat moment 24 weken en 5 dagen in verwachting.

Onderweg naar het ziekenhuis breken haar vliezen: “Niet nóg een kind dood alsjeblieft”, zegt ze nog tegen de verloskundige. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, beleeft Tamara alles in een roes. Het hele verhaal heeft Tamara gedeeld op Mamaplaats.nl. Klik hier om het te lezen.