Tags
zwangerschap
Over dit project

Sommige vrouwen vinden het tijdens hun zwangerschap niet altijd makkelijk om in de spiegel te kijken. Ze voelen zich anders.

Tja, je komt onvermijdelijk wat kilo’s aan als je zwanger bent. Ook als je normaal gesproken slank van postuur bent. Gemiddeld kom je tussen de 11 en 16 kilo aan tijdens je zwangerschap. Ben je zwanger van een tweeling, dan kom je gemiddeld rond de 20 kilo aan.

Maar het is helemaal niet erg, die kilo’s. Dit is waarom je juist blij zou moeten zijn met je zwangerschapskilo’s:

  1. Je doet het allemaal voor je kind. En dat is het waard. En die lieve baby die geeft niets om een vetrolletje meer of minder.
  2. Je mag jezelf juist nu even verwennen. Je mag al zo weinig en je kunt niet alles meer, dus hop, neem dat stukje chocolade als je daar blij van wordt. Blije gevoelens zijn weer belangrijk voor je kindje, toch?
  3. De meeste kilo’s verdwijnen gelijk na de bevalling al en daar hoef je niets voor te doen. Een geruststellende gedachte, nietwaar?
  4. Je kunt maar beter die weegschaal negeren: je mag trots zijn dat je lichaam hiertoe in staat is. De helft van de wereldbevolking kan dat niet zeggen.
  5. Het helpt niet om erover te klagen: wat eraan komt, komt eraan, met of zonder mokken. Geniet van deze speciale tijd in je leven. Hoe vaak ben je nu immers zwanger in je leven?
  6. Iedereen ziet aan je wat je te wachten staat: je wordt moeder. Of je wordt opnieuw moeder. Iets mooiers is er niet. Be proud.