Ouders weigeren levensreddende hartoperatie baby vanwege gevaccineerd bloed
In Nieuw-Zeeland probeert de gezondheidsdienst via een rechtszaak de voogdij af te nemen over het kind van twee ouders. Dit zodat de baby een operatie kan ondergaan die levensreddend is. De ouders van het kind weigeren de hartoperatie te ondergaan die het kind nodig heeft. Het mag alleen als er niet-gevaccineerd bloed gebruikt wordt.
De ouders van de baby hadden in een interview de gezondheidssituatie en de medische voorkeuren besproken van hun zoontje, schrijft The Guardian. Ze zeggen dan ook dat hun baby ‘bijna onmiddellijk’ geopereerd moet worden vanwege ernstige pulmonaalklepstenose. Pulmonaalklepstenose is een hartafwijking waarmee je geboren wordt. De klep tussen de rechterhartkamer en de longslagader is vernauwd. Het enige waar de ouders zich zorgen over maken, is over het bloed dat gebruikt gaat worden tijdens de operatie. Ze willen geen bloed dat ‘besmet is door een coronavaccinatie’.
Voogdij
De interim-directeur van de gezondheidsdienst in Nieuw-Zeeland, Te Whatu Ora, zegt dat de beslissing die de ouders moeten maken over de zorg van hun zieke zoontje moeilijk is. Voor het belang van het kind is daarom de gezondheidsdienst naar de rechter gestapt. Ze willen de voogdij van de ouders ontnemen, zodat er gebruik gemaakt kan worden van gedoneerd bloed en er ook toestemming voor gegeven kan worden.
Spoedzitting voor de baby
Vandaag op 1 december verschenen de ouders van het kind en de gezondheidsdienst voor de rechtbank. Ze gingen een datum vast stellen voor een spoedzitting. Een groep van 100 anti-vaccinatie-aanhangers hadden zich buiten het gebouw verzameld. De advocaat van het gezondheidscentrum vertelde aan de rechtbank dat het kind enkele weken geleden al behandeld zou moeten zijn vanwege de aandoening. Door deze kwestie is de behandeling vertraagd. Op 7 december staat de inhoudelijke behandeling gepland van de rechtszaak. De rechter heeft de twee wel aangemoedigd om ondertussen de beperkingen voort te zetten.
Bloeddonatie en coronavaccin
De woordvoerder van bloedbank Sanquin, Merlijn van Hasselt, vertelt aan RTL Nieuws dat er bij patiënten geen enkele melding is gedaan – zowel landelijk als wereldwijd – van een nadelig effect van bloedtransfusie, dat terug te leiden is tot een coronavaccinatie van de bloeddonor.