Dit zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens de zwangerschap
Als je net weet dat je zwanger bent, staat je zoekgeschiedenis vast vol met vragen als ‘mag ik … eten’ en ‘symptomen zwangerschap’. Niet gek: een zwangerschap is nogal een verandering en je zit vol met vragen. Het internet is een onuitputtelijke bron van informatie, dus er wordt lustig op los gegoogeld. Dít zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens de zwangerschap.
Van vragen over hoe je je voelt, tot dingen die je moet regelen en van wat je mag eten tot waarom je je partner zo irritant vindt: als je zwanger bent, zit je vol vragen. Logisch dat je hier antwoorden op probeert te vinden op het wereldwijde web. Maar sommige zoektermen, zijn wel heel gek.
De gekste dingen die vrouwen googelen tijdens de zwangerschap
‘Mag je voorover buigen tijdens de zwangerschap?’
Wetende dat er vrouwen zijn die tot aan week 40 van hun zwangerschap deadliften en krachttraining doen, is dit natuurlijk een vrij gekke vraag. Maar hé: wij oordelen niet. Wij begrijpen ook wel dat je je kindje geen pijn wil doen.
‘Mijn baby beweegt nogal veel, is ze boos?’
Tja, het zou zomaar kunnen… Nee, natuurlijk niet! Je baby reageert in een laat stadium soms op de hand die je op je buik legt, maar ze zijn niet nu al boos op je. Daar hoef je je tot hun tweede geen zorgen over te maken.
‘Ik heb op mijn rug geslapen en nu?’
Inderdaad, als je zwanger bent wordt aangeraden om vanaf de 20 weken niet meer op je rug te slapen. Maar als je wel een keertje op je rug hebt geslapen daarna, is er waarschijnlijk niet zoveel aan de hand. Je hebt nou niet bepaald de controle over wat je tijdens je slaap doet.
‘Zwanger, buikpijn, normaal?’
Buikpijn en zwanger lijkt een enge combinatie. Bij ieder krampje ben je bang dat het misgaat. Maar eigenlijk zijn buikkrampen aan het begin van de zwangerschap juist heel normaal. Maarja, vertel dat maar eens aan een zwangere vrouw.
‘Is seks tijdens de zwangerschap gevaarlijk?’
Nee, echt niet gevaarlijk. Je kind voelt niets van de seks en krijgt ook geen ingedeukt hoofd (ja, we weten dat er mensen zijn die dit denken…)
‘Bang dat vader flauwvalt tijdens de bevalling’
En in het geval van vader, hebben we het hier over je partner. Ondanks dat het voor de vrouw in kwestie toch écht veel onprettiger is dan voor de man, maken moeders zich zorgen of de partner niet flauwvalt tijdens de bevalling. En wat er dan moet gebeuren. En wie er voor hem zorgt. Guttegut, arme partners.
‘Hoe vaak komt een totaalruptuur voor tijdens de bevalling?’
Het is voor veel vrouwen hun grootste angst: totaal uitscheuren tijdens de bevalling en met honderd hechtingen het ziekenhuis verlaten. Maar geloof ons: Google is in dit geval niet je beste vriend. Het is een beetje zoals hoofdpijn en buikpijn googelen (waardoor je bijna zeker weet dat je een enge ziekte hebt); op het internet lijkt iedereen compleet uit te scheuren.
‘Per ongeluk hapje ** gegeten, en nu?’
Als je per ongeluk een keer een hapje van een taartje met alcohol, een stukje rauwmelkse kaas of een lik makreelsalade hebt gegeten, is er niet direct iets aan de hand.
Is Google een vriend of vijand tijdens de zwangerschap?
Kijk, het is natuurlijk fijn dat je zo’n schat aan informatie hebt, maar het is ook doodeng. Je diagnostiseert jezelf misschien met dingen waar je helemaal geen verstand van hebt en diagnostiseren kun je echt beter aan de dokter, gynaecoloog of verloskundige over laten. ‘Mag ik dit eten’ hoef je niet meer te googelen, want daar is een handige app voor (Zwangerhap van het Voedingscentrum). Kortom: maak jezelf niet gek door te veel te googelen. Maarja, da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.