Deze namen voor je kind zijn in het buitenland geen succes

31.10.2022 13:41

Het is voor veel mensen al lastig om een leuke en originele naam te vinden die past bij het kind. Maar om het nog lastiger te maken zijn er dus bepaalde namen geen succes in het buitenland. Maar waarom dan?

Zoals de naam Inge, die is afgeleid van de Scandinavische Inger-stam of de Germaanse Ingweonen. Deze naam is in het buitenland geen grote hit. En zo zijn er nog wel meer namen die ze over de grens maar moeilijk kunnen uitspreken of begrijpen.

Namen

Dit zijn de namen voor je kind die in het buitenland geen succes zijn:

Freek

De naam Freek is één van de namen, tenzij je er Frake van maakt.

Joke

De naam Joke is in het buitenland niet bepaald een succes, omdat het hier natuurlijk anders uitgesproken wordt. In het Engels betekent de naam grap, misschien dus een beetje gek als je zegt ‘Hello, I’m Joke’.

Fanny

In het Engels is een ‘fanny’ een lieflijke benaming voor je flamoes. Als je dit weet zul je de naam Fanny waarschijnlijk nooit aan je kind geven.

Dick

Of je je kind nou Dick noemt of Dik, maakt geen verschil. Je kind zo noemen kun je beter niet doen.

Gijs

In het Engels kunnen ze de ‘g’ niet zo uitspreken zoals wij dat doen. Maar met de ‘ij’ of ‘ei’-klank als combinatie, gaat al helemaal niet. Ze zullen de naam eerder uitspreken als ‘Ghiesz’.

Katelijne

Deze naam wordt ook lastig uitspreken in Engelstalige landen, dat komt weer door de ‘ij’. Ze spreken het uit als ‘le’. En bij de naam Katelijne is er ook nog een ‘e’ achter, en dit is helemaal lastig om uit te spreken.

Geke

De meeste zullen hun kind niet de snel de naam Geke geven, omdat het een beetje ouderwets is in Nederland. Maar het is geen succes vanwege oudtante Geke en in het buitenland ben je al vrij snel een ‘geek’.

Hanneke

De naam Hanneke wordt geassocieerd met Heineken.

Cees of Kees

Als je kind naar een internationale school zou gaan, dan is het niet verstandig je kind Kees te noemen. Ze spreken het ook snel uit als ‘kiez’.

Wieke

De naam Wieke kunnen ze werderom ook niet uitspreken zoals wij dat doen in Nederland.

Tiny

Als je je kind Tiny noemt, en je kind misschien wel 1.90m wordt, is het niet heel leuk om deze naam te hebben. Zo klein ben je dan namelijk niet.

Friese namen

Friese namen kunnen ze niet goed uitspreken in het Engels. Zoals de namen: Nienke, Hidde, Jitske, Jelle, Bauke, Marije en nog veel meer.

Namen die op ‘je’ eindigen

Denk maar aan de namen: Lotje en Loesje. De naam Lotje zullen ze uitspreken als ‘Lattie’. Ze kunnen die namen gewoon niet uitspreken en daarom is het geen succes in het buitenland.

Bron: famme.nl